Flere vuggestuepladser på vej til Randers midtby

Flere småbørn i kommunen kræver større vuggestuekapacitet. Arkivfoto: Preben Madsen

Flere vuggestuepladser på vej til Randers midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Flere småbørn i Randers har betydet en øget efterspørgsel efter vuggestuepladser, især i midtbyen. Derfor vedtog byrådsmedlemmerne på mandagens byrådsmøde at oprette ekstra vuggestuepladser samt ændre børnehavepladser til vuggestuepladser.

Randers Byråd har allerede afsat en pulje på 2,5 millioner kroner i 2019 og 2,5 millioner kroner i 2020 til at omdanne børnehavepladser til vuggestuepladser. På mandagens byrådsmøde frigav byrådet derudover en anlægsbevilling på 2,5 millioner kroner, eksempelvis til at bygge rum til barnevogne og lignende.

Samtidig vedtog byrådet, at integrerede institutioner fleksibelt kan omdanne vuggestue- og børnehavepladsen, så det stemmer overens med institutionens kapacitet og efterspørgslen på de to typer pladser. Muligheden indføres i Børnehuset Gassum og Børnehuset Svalereden, som i dag både har ledige vuggestue- og børnehavepladser.

Da der er forskel i størrelsen af tilskud fra kommunen til de to typer pladser, kan de enkelte institutioner dog ikke selvstændigt disponere, hvorvidt man vil optage flere vuggestuebørn end børnehavebørn.

Her kommer pladserne
  • I Børnehuset Overvænget i Hornbæk etableres 13 vuggestuepladser.
  • Børnehaven Himmelblå i Vorup. (selvejende institution) Her omdannes en børnehavegruppe med plads til 23 børn til en vuggestuegruppe på 13 børn. Her er der ledige børnehavepladser og ingen vuggestuegrupper i dag.
  • Børnehuset Mariendal i Vorup (selvejende institution). Her omdannes 25 børnehavepladser til 14 vuggestuepladser. Der er i dag ledig børnehavekapacitet.
  • Børnehuset Midgaard. Her ændres 22 børnehavepladser til 14 vuggestuepladser.

Flere vuggestuepladser på vej til Randers midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce