Folk er vilde med at bestille en betjent eller to

Knap 200 har henvendt sig med ønsker om konkrete politiindsatser. Foto: Lars Årøe

Folk er vilde med at bestille en betjent eller to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden Østjyllands Politi i oktober oprettede ordningen "Bestil en betjent", har knap 200 henvendt sig med ønsker om konkrete politiindsatser.

Randers: Det er særligt dårlig opførsel på vejene, der gør borgerne utrygge, hvis man ser på antallet af henvendelser på ordningen "Bestil en betjent". Langt de fleste bruger nemlig den nye ordning til at gøre politiet opmærksomme på strækninger, hvor der bliver kørt for stærkt og uansvarligt.

Det gælder Jeanette Poulsen, der udfyldte formularen på hjemmesiden, efter hun gentagne gange oplevede, at bilisterne kørte alt for stærkt på Øster Alle i Ebeltoft tæt på, hvor hun bor.

- Folk kører simpelthen råddent og alt for hurtigt. Jeg har et barn, der lige er startet i en skole tæt på vejen, så jeg bliver bekymret, når jeg ser, hvordan folk kører. Derfor gik jeg ind Østjyllands Politis hjemmeside og foreslog, at de lavede en kontrol på stedet. Det var nemt at udfylde, og jeg fik hurtigt en tilbagemelding om, at de havde modtaget min henvendelse, fortæller Jeanette Poulsen.

Efter at have læst henvendelsen vurderede Østjyllands Politi, at det ville give mening at køre ud og tjekke bilisternes fart. Et par uger efter stod en fotovogn på stedet og målte hastigheden.

I alt kørte 244 køretøjer forbi de to steder på vejen, fotovognen målte. Ti blev målt til at køre for stærkt.

Én synes, at der generelt bliver kørt for stærkt på motortrafikvejen mellem Djurslandsmotorvejen og Grenåvej ved Eskerod. Det tog Østjyllands Politis færdselsfolk ud for at undersøge nærmere. 52 ud af de 638 bilister, der kørte forbi fotovognen, kan nu se frem til en fartbøde.

Uanset resultatet af målingerne er politiinspektør Martin Løye godt tilfreds med Bestil en Betjent-ordningen.

- For os handler det ikke om at få mange bøder i kassen. Det handler om at tage folk alvorligt og reagere, når der er brug for os. Derfor er vi glade for, at så mange har benyttet sig af "Bestil en betjent". Vi sætter ikke en indsats i gang efter hver eneste henvendelse, men vi lytter til borgerne, og dér, hvor det giver mening, laver vi en politiindsats, der passer til formålet, siger Martin Løye.

Man kan benytte Bestil en betjent-ordningen på politi.dk.

Folk er vilde med at bestille en betjent eller to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce