Folk hygger sig jo med mord

Maria Møller fra Randers besøgte sin yndlingsforfatter, Dennis Jürgensen. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Folk hygger sig jo med mord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatteren Dennis Jürgensen kom forbi og mødte sine læsere og signerede bøger hos Bog & Idé.

En af de trofaste følgere, forfatteren Dennis Jürgensen har, er 27-årige Maria Møller fra Randers.

Det er hyggeligt at møde sine læsere, mener forfatteren, der er på en større turné for tiden. Foto: Annelene Petersen
Det er hyggeligt at møde sine læsere, mener forfatteren, der er på en større turné for tiden. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

»Du er bare god. Du skriver fantastiske bøger,« lød det begejstret fra hende til den overvældede forfatter, der ydmygt takkede for de pæne ord, mens han signerede en af de bøger, hun har i tre eksemplarer hjemme. »Til Maria«, kom der til at stå i bogen.

»Min absolutte yndlingsbog er »Kadavermarch« af ham. Den læste min bror, men så lagde han den fra sig, og så nuppede jeg den. Der startede det hele. Vores familie er nemlig sådan altid lidt forberedt på, at zombierne kommer,« griner Maria Møller, da hun ser deres udsendtes udtryk og skynder sig at tilføje, at det altså kun er for sjov.

»Min bror på 33 år og min far på 55 år også, vi kan godt lave sådan et helt zombi-univers, for sjov. Min bror og jeg kan være på tur i København og gå og se på gamle bygninger, hvor en af os pludselig udbryder, at det kunne godt være en god ramme for zombier, og så lever vi os helt ind i det,« griner Maria Møller, der har en veninde med i boghandlen Bog & Idé, for at hilse på Dennis Jürgensen.

»Jeg har også prøvet at få hende med på den, men det virker ikke rigtigt,« siger Maria Møller.

Dennis Jürgensen, 54 år, og aktuel med den nye serie krimibøger, »Den løbende tjener« og »Dansende røde bjørne«, som har efterforskningsleder Roland Triel i hovedrollen.

Jürgensen er ganske godt tilfreds med fremmødet i Brødregade i Randers.

»Det har været fint, og det er altid hyggeligt at møde læsere,« siger han.

Læserne vil vide, hvor mange bind, der kommer i den nye krimiserie og hvornår.

»Og der kan jeg godt blive lidt svar skyldig. Men min hovedperson har en løbende historie, der fortsætter i serien, mens hver bog har et færdigt forløb. Jeg er allerede godt i gang med bind tre, og jeg kan se, at hovedpersonens historie ikke lige slutter i bind fire, i hvert fald. Så der er mindst fem bind, kan jeg med sikkerhed sige,« siger Dennis Jürgensen, der ikke vil ud med titlen på den nye bog endnu, heller ikke en gang en arbejdstitel.

»Men det skal have noget med bevægelse at gøre, lige som i de første to, der kører på løbende og dansende, og folk vil også vide, hvilken farve bogen får. De to første er gul og rød. Men hvis du skriver at den tredje bog kommer til at hedde »Flyvende grønne grise«, så er det i hvert fald ikke rigtigt,« griner forfatteren.

Han er »far« til bøgerne om Anja og Viktor, og skrev »Kærlighed ved første hik« allerede i 1981 og han fortæller, at han nu har en generation af læsere, der er vokset op med hans børnebøger og som er klar til krimibøgerne. Og det vel at mærke på et marked, der er oversvømmet af krimibøger, men stadigt synes umådeligt umætteligt.

»Kernelæserne er kvinder i alderen 30-40 til 70 år. De er storforbrugere af krimier, og jeg må sige, selv om det lyder lidt makabert, folk hygger sig virkeligt med mord. Men det er jo en grad af eskapisme, at vi ser Barnaby og hygger os med en god krimibog,« siger forfatteren.

Dennis Jürgensen fortæller beredvilligt om sin arbejdsmoral. Han har en høj grad af selvdisciplin og han er, efter at have skrevet 55 bøger i 34 år, ikke det mindste bange for at få skriveblokering.

»Jeg har naturligvis hørt om det, men det ligger meget langt fra min verden. Det tror jeg simpelthen aldrig, jeg vil komme til at lide af,« siger han.

Han har en skudsikker plan om at skrive mindst 1000 ord om dagen, hver dag, for han holder ikke weekend, og det lykkedes fint, faktisk er han tit oppe på 1500 ord om dagen.

»Jeg er ret hård ved mig selv, hvad det angår, og jo, jeg kunne vel godt holde weekend og bare sætte arbejdstempoet op i hverdagen, men hvorfor skulle jeg? Jeg vil gerne skrive i weekenden, for jeg synes jo, det er sjovt,« siger han.

Han har en idé om at der skal komme et bind hvert år, så bind tre i krimiserien, kan forventes næste år.

»Men altså. Året går jo til den 31. december, så lover jeg ikke for meget,« siger han.

Folk hygger sig jo med mord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce