Folkeskoven er snart en realitet

På det otte hektar store areal mellem motorvejen og Oust Møllevej fra Viborgvej til jernbanen rejses der i efteråret en ny folkeskov. Områdechef Lars Knudsen er en af de lokale borgere, som er med i arbejdsgruppen bag Oust Mølle Folkeskov. Foto: Randers Kommune

Folkeskoven er snart en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag 19. november bliver »store plantedag« i den kommende Oust Mølle Folkeskov.

Kommunens borgere er 19. november inviteret til at komme og være med til at plante de sidste af de i alt 24.000 træer, som kommer til at udgøre den nye folkeskov i Randers Vest på arealet syd for jernbanen mellem Oust Møllevej og motorvejen.

Skovrejsningen sker i et samarbejde mellem den socialøkonomiske virksomhed Growing Trees Network, hvor borgerne i Danmark via konceptet folkeskoven.dk kan donere penge til træer i nye Folkeskove og herved opnå skattefradrag for deres godgørende bidrag. Randers Kommune arbejder således efter de samme principper som for et par år siden lå bag rejsningen af den syv hektar store Høgshøj Folkeskov ved Spentrup - hvilket vil sige med støtte fra virksomheder der køber og private der donere penge til træerne via Growing Trees Networks hjemmeside samt en høj grad af borgerinddragelse omkring projektet.

Fremtidens grundvand

»Det overordnede formål med skovrejsningen er at sikre fremtidens drikkevand. Den nye Folkeskov kommer til at ligge i et område, hvor man henter vand fra undergrunden. Skoven kommer herudover til at have flere positive funktioner. En af dem er at nedbringe den CO2, som vi udleder for meget af. En anden er at skabe et rekreativt område for byens borgere. Og den tredje nyttige effekt bliver, at skoven kommer til at skærme villakvarteret øst for Oust Møllevej mod støjen fra motorvejen. Ved at inddrage borgerne får vi mulighed for at tilpasse den nye skov til dem, der bor her og kommer til at bruge den,« fortæller skov- og landskabsingeniør Randi Flensborg Jørgensen fra Randers Kommune.

Sådan støtter du

Indtil videre er knap 14.000 af de i alt 24.000 træer i Oust Mølle Folkeskov projektet solgt til to store kunder. Verdo som har grundvandsinteresserne i området og har sat sig på 7.000 træer, og Tommerup Kistefabrik som har lagt billet ind på 6.600 træer, idet den fynske kistefabrik har en aftale med Growing Trees om, at de køber et træ for hver kiste de sælger.

»Jeg håber, at vi kommer i mål med at få solgt og doneret de sidste 10-11.000 træer. Både store og små bidrag er velkomne, lyder opfordringen fra Randi Flensborg Jørgensen, som er tovholder på projektet.

pcb

Folkeskoven er snart en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce