Fond forærer Langå Kulturhus to millioner kroner

Formand for Kulturhuset i Langå, Karen Fokdal, er ovenud begejstret for udsigten til at få to millioner kroner fra en fond til at sætte den gamle gymnastiksal i stand for. Arkivfoto

Fond forærer Langå Kulturhus to millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det kom helt bag på os. Det havde vi slet ikke troet, men det er da fuldstændigt fantastisk, lyder det fra formanden for bestyrelsen i Langå Kulturhus, Karen Fokdal.

Langå: To millioner kroner til at få sat den gamle gymnastiksal i stand. Det er, hvad bestyrelsen bag Langå Kulturhus netop har fået tilsagn om, at den har fået doneret fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

- Vi havde søgt, men slet ikke regnet med at få så mange penge. Det er fuldstændigt fantastisk, siger formanden for bestyrelsen, Karen Fokdal.

Bestyrelsen havde sendt fonden forslaget med planerne for istandsættelsen, som i alt beløber sig til 2,2-2,3 millioner kroner.

- At vi så får to millioner kroner på én gang, det havde vi absolut ikke i vores vildeste drømme forestillet os, siger formanden.

Skole, rådhus og kulturhus

I flere år har bestyrelsen for Langå Kulturhus arbejdet med planer om at renovere den tidligere gymnastiksal, det tidligere bibliotek.

Bygningen er oprindeligt bygget som skole, før den blev rådhus og nu altså benyttes som kulturhus/forsamlingshus for Langås borgere. 500-1000 borgere har deres jævnlige gang i huset.

Det har været et ønske at gøre salen mere tidssvarende og mere indbydende samt at få rettet op på den nedslidning, der har været gennem årene.

Salen er Langå Kulturhus' største rum, hvor der bliver afholdt koncerter, teater og mange andre kulturelle, fysiske og sociale aktiviteter. Men den er også nedslidt og trænger meget til renovering, hvorfor der gennem en længere periode har været arbejdet på projektet.

Kommunen med i planerne

For tre år siden lykkedes det at få bevilget penge til at gøre adgangsforholdene mere handicap- og ældrevenlige, og få etableret nye toiletter samt et mere venligt indgangsparti.

- Vi fik lavet en flisebeklædt sti udenfor, så kørestolsbrugere og folk med rollatorer kan komme hertil, men dørene er gamle og besværlige at få op, så dem skal vi også have set på, siger Karen Fokdal.

Dette skulle der nu være mulighed for at gøre noget ved med denne bevilling til projektet, så det bliver nemmere både at komme ind, hvis man er dårligt gående, og for kunstnere, udstillere og andre at komme ind med udstyr.

Der har også for tre år siden været et samarbejde med fire lokale frivillige arkitektuddannede, der lavede et flot arbejde med skitser til mulige renoverings- og udbygningsmuligheder. Dette arbejde har dannet baggrund for indhentning af prisoverslag fra håndværkere.

- Nu skal vi bare have Randers Kommune med ind over, for det er jo deres hus. Og vi håber, at kommunen vil være behjælpelig, for vi er jo bare amatører på feltet, siger Karen Fokdal, der oplyser, at kommunen løbende er taget med på råd i planerne om renovering.

Fond forærer Langå Kulturhus to millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce