For få P-pladser: Messe-arrangør aflyser i Randers

Udvidelsen af Arena Randers og arbejet med at anlægge ny bro over jernbanen ved Viborgvej har indskrænket områdets parkeringsmuligheder kraftigt. Arkivfoto

For få P-pladser: Messe-arrangør aflyser i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En arrangør af en tøjbasar har valgt at udskyde sin basar i Arena Randers. Der er for få p-pladser lige nu, siger hun. Kommunen og Arena Randers tager dog problematikken helt roligt.

Randers: Den første weekend i juni skulle Arena Randers have bugnet af boder, hvor private kunne sælge glemt guld fra klædeskabet. Parkeringssituationen i området betyder imidlertid, at kvinden bag arrangementet har valgt at udskyde det til september.

Det er Gitte Skovshoved, der står bag basaren "2ndhand-bazar", som afholdes i flere forskellige byer. Heriblandt altså også Randers. Bekymring fra kunderne har dog gjort, at hun har valgt at rykke til en senere dato.

- Jeg kunne høre på folk, der spurgte ind til køb af stande, at de var meget i tvivl om besøgstallet, når nu der er så dårlige parkeringsforhold for tiden. De spurgte, om der ikke kom et arrangement senere, for så ville de hellere købe en stand der, fortæller hun.

Gitte Skovshoved bor selv i Haderslev, og var derfor ikke bekendt med situationen, før de interesserede loppesælgere ytrede deres bekymringer. Forleden var hun dog selv forbi området og kunne konstatere, at der måske var noget om snakken.

Hun fortæller, at der ved seneste basar i Rødekro, en by med cirka 6.000 indbyggere, var i omkring 1500 besøgende, og at hun derfor forventer i 2-3.000 gæster i Randers.

Lidt besværligt

Parkeringsvanskelighederne for gæster i Arena Randers, på Bionutria Park og for områdets beboere, skyldes i høj grad det igangværende byggeri, hvor arenaen udvides, samt arbejdet med broen over jernbanen langs Viborgvej.

Det har alt i alt betydet, at omkring 400 parkeringspladser er utilgængelige, hvilket selvsagt giver nogle trafikale problemer. Direktør i Arena Randers, Gitte Nørgaard, tager udfordringerne stille og roligt.

- Der er da en vis skepsis fra arrangører, det er naturligt. Men når vi fortæller, hvilke muligheder der er, så lægger vandene sig. Vi oplever ikke, at de løber skrigende bort i hvert fald, siger Gitte Nørgaard.

Ifølge hende er de arrangementer, der har været afholdt, siden man påbegyndte byggeriet, forløbet relativt smertefrit, om end det selvfølgelig har været lidt mere besværligt med parkeringen. Hun glæder sig dog til, at der bliver åbnet flere midlertidige parkeringspladser inden længe, og selvfølgelig at udvidelsen af arenaen er overstået.

- Det skal gøre ondt, før det kan blive godt, siger hun.

Flere p-bøder

Ved Veje og Trafik er man udmærket klar over, at området er udfordret, og også var det inden, man sløjfede de cirka 400 parkeringspladser.

Det betyder dog ikke, at man slækker på parkeringskontrollen, når der er fodboldkampe og andre arrangementer.

- Vi sender selvfølgelig p-vagter ud, og vi håndhæver love og regler på samme måde, som vi ellers ville have gjort. Det er ikke os, der formulerer færdselsloven, og den skal jo overholdes, siger Peter Bro, ingeniør ved Veje og Trafik.

Han fortæller, at man ikke har øget indsatsen på grund af den midlertidige nedlæggelse af p-pladser, men at der ligesom altid er mere kontrol, når der er større begivenheder i området.

De manglende parkeringsmuligheder har ført til, at p-vagterne har udskrevet lidt flere bøder end normalt. Mængden af klager er derimod ikke steget.

For få P-pladser: Messe-arrangør aflyser i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce