Forældre, lærere og ledere i Randers: Forældreintra fungerer fint

Peter Nellemann, skoleleder på Østerevangsskolen og næstformand i Skolelederforeningen i Randers, har intet udestående med Forældreintra. Arkivfoto: Annelene Petersen

Forældre, lærere og ledere i Randers: Forældreintra fungerer fint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ingen god grund til at afskaffe Forældreintra, lyder det fra både Skolelederforeningen, Lærerforeningen og forældrerepræsentant.

Randers: Det handler om brugen, ikke værktøjet. Det synes at være budskabet fra både skoleledere, lærere og forældre, efter regeringens stresspanel tirsdag anbefalede, at man nedlægger Forældreintra og erstatter det af den gammeldags kontaktbog.

Forældreintra fungerer i dag som digital kommunikationsplatform mellem lærere og forældre. Her gives besked om blandt andet ugeplaner og lektier, kommende skolearrangementer og andre påmindelser.

- Problemet er, at Forældreintra i dag stresser både forældre, lærere og elever, fordi det er præget af meddelelsesforurening, sagde stresspanelets formand, Anette Prehn, til Politiken.

Men anbefalingen om helt at skrotte systemet vækker undren hos Randers Lærerforening.

- Det er et mærkeligt sted at starte. Jeg kunne komme i tanke om meget andet, der er langt mere stressende. Forældreintra er i sig selv ikke en stressfaktor, så længe man bruger det hensigtsmæssigt, siger Leif Plauborg, formand i Randers Lærerforening.

Han medgiver, at der naturligvis findes eksempler på, at kommunikationen på platformen er gået over gevind. Derfor er det vigtigt, at både lærere og forældre har for øje, hvornår det rent faktisk giver mening at sende en besked ud, siger han.

- Man skal altid tænke over, hvordan man bruger en platform som Forældreintra, akkurat ligesom man skal på Facebook og andre sociale medier. Vi har en gang imellem forældre der siger, at vi sender for mange beskeder ud, og det skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, lyder det samstemmende fra næstformanden i Skolelederforeningen i Randers, Peter Nellemann.

Det er op til forældrene selv, hvor meget man lader sig stresse af Forældreintra, mener mor til tre folkeskoleelever, Lene Hersom Laursen. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Det er op til forældrene selv, hvor meget man lader sig stresse af Forældreintra, mener mor til tre folkeskoleelever, Lene Hersom Laursen. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Kommunikationsvej er nødvendig

At der til tider kommer lige vel mange beskeder i Forældreintra, kan forældrerepræsentant i skolebestyrelsen på Østervangsskolen, Lene Hersom Laursen, også godt nikke genkendende til. Alligevel mener hun ikke, at man bør afskaffe platformen.

- Jeg forstår ikke helt, hvorfor det skal væk. Vi er jo nødt til at have en kommunikationsvej fra skole til forældre, og der synes jeg egentlig, at Forældreintra fungerer fint. Men det kræver selvfølgelig, at det bliver brugt rigtigt, siger hun.

- Jeg kan godt være enig i, at der nogle gange kommer mange beskeder på samme dag, men jeg oplever det ikke som en stressfaktor. Ingen siger, at man skal læse alting hele tiden. Hvis det ikke vedkommer mig, eller ikke er vigtigt lige nu, så læser jeg det ikke.

Lene Hersom Laursen er mor til fire børn, hvoraf tre af dem går på to forskellige folkeskoler i Randers. Det betyder dog ikke, at hun føler sig overbebyrdet af en strøm af beskeder på Forældreintra.

- Jeg har ikke oplevet den der helt overdrevne brug, man hører om. Faktisk kan jeg nogle gange godt ønske mig mere information fra den ene af de to skoler, jeg har børn på, fortæller hun.

Ansvar går begge veje

Peter Nellemann mener, det er vigtigt, at skolerne har en klar idé om, hvornår noget skal kommunikeres ud via Forældreintra. Men forældrene skal også være opmærksomme på, hvordan de selv præger det fælles beskedsystem, påpeger Leif Plauborg.

- Vi lever i en tid, hvor det er utrolig nemt at sende en besked ud, og det er jo godt. Men fordi noget er godt, betyder det ikke nødvendigvis, at meget af det er meget godt. Man skal bruge de her kommunikationsmidler med respekt, også for dem, der skal modtage budskabet, siger han.

I sidste ende er Forældreintra i høj grad et system, hvis effekt afhænger af, hvordan forældre, lærere og skoleledere vælger at bruge det, mener de adspurgte parter.

- Man bestemmer selv, om man vil have notifikationer, hver gang der sker noget. Jeg tror mange forældre tjekker en eller to gange om ugen, og det er fuldt tilstrækkeligt. Det skal gerne være en positiv måde at kommunikere omkring sine børn i skolen, til glæde og gavn for børnene, først og fremmest, siger Peter Nellemann.

Forældre, lærere og ledere i Randers: Forældreintra fungerer fint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce