Forbindelsen mellem attraktive naturområder truet

Broen i Stevnstrup, der forbinder Fladbro Skov med engene ved Gudenådalen. Foto: Anders Henrik Jensen

Forbindelsen mellem attraktive naturområder truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banedanmarks planer om at fjerne Stevnstrup-broen ved Skovbrynet/Engvej vil afskære løbende, gående og ridende naturelskere fra oplevelser, siger byrådsmedlem.

RANDERS: Byrådsmedlem Anders Henrik Jensen (V) har bedt om, at broen i Stevnstrup ved Skovbrynet/Engvej kommer på dagsordenen til næste møde i Miljø- og Teknikudvalget. Banedanmark planlægger at fjerne broen i forbindelse med sin elektrificering af jernbanen. Men hvis broen bliver pillet ned, vil mange motionister, hundeluftere og ryttere blive berøvet adgangen til et attraktivt område, påpeger Anders Henrik Jensen, der er byrådsmedlem for Venstre.

- Broen forbinder Fladbro Skov og engene ved Gudenådalen. Et populært område for naturelskere. Og skal disse mennesker ud på en alternativ rute, vil de skulle ind gennem Stevnstrup by, hvilket vil ødelægge en stor del af oplevelsen, siger han.

Broen er desuden en del af cykelruten Gudenåstien mellem Randers og Silkeborg. Den rute vil i hvert fald midlertidigt blive afbrudt - Randers Kommune arbejder på at etablere en alternativ rute gennem Stevnstrup.

Den eksisterende bro ved Skovbrynet/Engvej tillader både biler og landbrugsredskaber at passere, og kommunens forvaltning har skønnet, at en ny, tilsvarende bro vil koste omkring 10 millioner kroner. Penge, som ikke er afsat i nogen kommunale budgetter.

Så må vi overveje en lettere gangbro med et rækværk, som kan bære løbende, gående og ridende borgere
Anders Henrik Jensen, byrådsmedlem og Stevnstrup-borger

En billigere løsning

- Men så må vi overveje en lettere gangbro med et rækværk, som kan bære løbende, gående og ridende borgere. Sådan en bro vil givetvis være betydeligt billigere end de ti millioner, forvaltningen taler om. Og den vil løse en stor del af problemet - det er næppe så stort et problem for bilisterne, hvis de skal ind omkring Stevnstrup, siger Anders Henrik Jensen.

- Jeg fornemmer dog, at Randers Kommune ikke vil være med til at bygge en lettere bro, så det bliver formentlig noget, Stevnstrup-borgerne selv må sørge for. Det vil betyde, at vi skal finde økonomien selv - for eksempel via fonde.

Anders Henrik Jensen har da heller ikke de store forventninger til det kommende møde i Miljø- og Teknikudvalget.

- Jeg tror ikke, der kommer noget ud af det. Forvaltningen slår i sine bemærkninger til punktet bare fast, at der ikke er nogen penge at tage af. Det tolker jeg, som at forvaltningen bare bremser alt - at de ikke forsøger at tænke videre, siger Anders Henrik Jensen.

Det vil samtidig betyde, at en eventuel gangbro på stedet vil skulle finansieres uden om Randers Kommune.

- Der er en række fonde, der tidligere har støttet denne type naturprojekter. Men om vi kan finde de nødvendige penge ad den vej, ved jeg ganske enkelt ikke, siger Anders Henrik Jensen.

Det kommende møde i Miljø- og Teknikudvalget finder sted på mandag.

Forbindelsen mellem attraktive naturområder truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce