Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Forbudt for voksne: Børn mæskede sig i gourmetmad

Børn alene i byen - helt uden voksne. Sådan er det nemlig at deltage i Smagens Time. Foto: Annelene Petersen

Forbudt for voksne: Børn mæskede sig i gourmetmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn slog deres folder på byens bedste restauranter, hvor de fik serveret en tre-retters menu. Fladbro Kro var en af de mange danske restauranter, der onsdag slog døren op for Smagens Time, hvor far og mor ikke må være med.

Randers: Gourmetmad er ikke kun for voksne.

Det slog iværksætteren Claus Meyer fast i 2011, da han søsatte endnu en af sine mange mad-ideer, nemlig Smagens Time - forbudt for voksne.

Tanken bag projektet er at inspirere en kommende generation børn og unge til at påskønne samværet omkring bordet og se sig selv som ansvarlige for vores madkultur. Sagt med andre ord, at man med Smagens Time møder børnene på deres præmisser og giver dem en helt særlig restaurantoplevelse, hvor de oplever alle facetter i et måltid.

Ud fra det koncept blev godt 30 børn onsdag eftermiddag budt velkommen på Fladbro Kro, akkurat som voksne får en venlig velkomst, når de møder op til gourmet-middagen.

Børnene fik anvist en plads. Havde lejlighed til at tale med jævnaldrene gæster omkring bordet, mens de fik præsenteret maden og således mulighed for at opleve smagsnuancer, som adskiller sig fra, hvad de fleste oplever i hverdagen derhjemme.

Fotogalleri: Guldmad til børneganer

Knækker kræsenkoden

Gæsterne til Smagens Time er mellem fem og 15 år. Nogle mindre kræsne end andre. Men ifølge Meyer skal netop velsmagende mad knække kræsenkoden.

Og det lykkes ikke altid. Ikke alle spiser op.

- Vi må jo nok erkende, at nogle børn er kræsne. Men mange gange handler det om at tale med dem om maden og måske hjælpe dem med at skære den i stykker. Så går det som regel, konstaterer kroejer Evan Pedersen, Fladbro Kro.

Han har været med lige fra starten, da Clays Meyer lancerede ideen, og han har således en del erfaringer med børn og gourmetmad.

Han ser det som en mulighed for at påvirke kommende brugeres smagsløg.

- Og naturligvis også deres forældre. Det er en god måde at støtte Meyer-fonden på og samtidig gøre opmærksom på os selv. Vi skal jo ikke tjene på arrangementet. Lægger lokaler og arbejdskraft i det, siger Evan Pedersen, der havde sammensat en menu bestående af blomkålssuppe, frilandskalv med tilbehør samt blåbær-cheesecake til sine unge gæster.

Blandt de mange restauranter, der markerede Smagens Dag, var også det lokale Bistroteket. Også her meldte man udsolgt, før middagen fandt sted.

Velgørenhed via mad

Det er Fonden Melting Pot og Meyers Madhus, der står som landsdækkende arrangør. Godt 80 danske restauranter slog onsdag deres døre op for børn og Smagens Time og kørte børne-konceptet, der også har et socialt sigte.

Blandt Claus Meyers utallige arrangementer omkring mad hører også social ansvarlighed. Og her kommer Smagens Time ind i billedet.

Børnepublikummet slipper 150 kr. pr. kuvert, og overskuddet fra børne-dagen går til Meyers madprojekter i Bolivia og Brownsville i New York. Det er også i den amerikanske metropol, at den danske mad-entreprenør driver foodhall på Grand Central Terminal på Manhattan med Michelin-restaurant, kaffebarer, madboder m.v.