Foredrag om Lykke-Per

Henrik Pontoppidan voksede op i Randers og blev senere udnævnt til æresborger.

Foredrag om Lykke-Per

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Tirsdag 15. januar holder fhv. lektor, cand. mag. Johan Rosdahl foredrag om Henrik Pontoppidans berømte roman "Lykke-Per". Foredraget foregår klokken 19-21 i Helligåndshusets store sal.

Romanen Lykke-Per, som man også kender fra film og tv, har klassikerstatus. Den imponerende udviklings- og kærlighedshistorie giver et fint indblik i, hvad der danner et menneske og er samtidig et spændende tidsbillede. På grund af de mange lag er det en roman, man aldrig bliver færdig med, og Bille Augusts filmatisering vil sikkert øge lysten til at læse eller genlæse det storslåede værk.

Lykke-Per er delvis en selvbiografisk roman. Romanen udkom første gang i årene 1898-1904 i form af otte hæfter med følgende undertitler: Hans Ungdom (1898), Lykke-Per finder Skatten (1898), Hans Kærlighed (1899), Lykke-Per i det Fremmede (1899), Hans store Værk (1901), Lykke-Per og hans Kæreste (1902), Hans Rejse til Amerika (1903) og Hans sidste Kamp (1904). I 1918 foretog Pontoppidan endnu en revision af teksten, som siden har været den tekst, der er blevet bogudgivet i to bind.

I 1917 fik Pontoppidan Nobelprisen for litteratur, som han delte med den nu ukendte Karl Gjellerup.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Amts Historiske Samfund. Gæster betaler 50 kroner.

Foredrag om Lykke-Per

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce