Fornem pris til Cold Hand Winery: Noget af det største, vi har oplevet

Thornico-CEO Christian Stadil roste ved prisoverrækkelsen Cold Hand Winery for visionen om at skabe frugtvin i verdensklasse. En vision, der er endt med at blive en realitet. PR-foto: Carsten Andersen

Fornem pris til Cold Hand Winery: Noget af det største, vi har oplevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers' lokale vinproducent har netop fået overrakt Dansk Fødevare Forums kvalitetspris, Den Dybe Tallerken.

LÆSTEN: Jens Skovgaard modtog torsdag eftermiddag Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris på vegne af sin virksomhed Cold Hand Winery i Læsten.

- Og selv om vores vine efterhånden har vundet en del priser, er denne her alligevel speciel for os. Det er en anerkendelse fra hele branchen - i stedet for "bare" en påskønnelse af en enkelt vin. Prisen er noget af det største, vi har oplevet, siger Jens Skovgaard.

Cold Hand Winery får prisen - Den Dybe Tallerken - for vinenes høje kvalitet, der har været med til at løfte niveauet i en hel fødevarekategori, lyder det fra Dansk Fødevare Forum.

- Cold Hand Winery er opstået med visionen om at skabe frugtvin i verdensklasse - og om at gå efter ypperlig kvalitet, sagde Christian Stadil ved prisoverrækkelsen i København.

- Med valget af Cold Hand Winery som vinder af Den Dybe Tallerken viser vi, at udviklingen af produkter til det nye, nordiske køkken faktisk har et potentiale, der også kan blive til forretning, sagde Mette Jasper Gammicchia, der er formand for Dansk Fødevare Forum.

Jeg tror på, at vi fremover vil kunne bryste os af at være en national vinproducent - i stedet for en lokal vinbonde.
Jens Skovgaard, Cold Hand Winery
Dansk Fødevare Forum
Dansk Fødevare Forum blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri.Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. "Den Dybe Tallerken" er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris og uddeles én gang om året. I år er det 18. gang.
Jens Skovgaard fra Cold Hand Winery har netop modtaget Dansk Fødevareforums initiativpris Den Dybe Tallerken for sin vinproduktion.
Jens Skovgaard fra Cold Hand Winery har netop modtaget Dansk Fødevareforums initiativpris Den Dybe Tallerken for sin vinproduktion. "Med prisen vil jeg sige, at vi for alvor kan kalde os en national vinproducent," siger han. Arkivfoto: Lars Rasborg

Nordisk frugtvin

Cold Hand Winery arbejder for at skabe kvalitetsvin på nordiske bær og frugter.

- Det hele startede tilbage i 2005, hvor jeg opdagede, at noget æblemost var løbet ud i vores kummefryser. Det fik mig i gang med at lege mere med frosset æblesaft, og efter et par år var det lykkedes at fremstille en god frugtvin - og tankerne begyndte at spøge: Er det her noget, vi kan leve af?

- På det tidspunkt var jeg efterskole-forstander, og først i 2010 lykkedes det min kone, Charlotte Frank Pedersen, at skubbe så meget til mig, at jeg tog springet. Jeg kvittede mit job og startede sammen med min kone Cold Hand Winery her i Læsten, siger Jens Skovgaard, der personligt er meget glad for den pris, han netop har modtaget. Men om den også kan bruges kommercielt, vil tiden vise.

- Vi oplever en stadig større interesse for vores vine. En udvikling, jeg selvfølgelig håber på, kan fortsætte. Men jeg kan godt forestille mig, at en pris som den, jeg har modtaget i dag, kan sætte yderligere skub i kendskabet til Cold Hand Winery. Måske især i Østdanmark. Jeg tror på, at vi fremover vil kunne bryste os af at være en national vinproducent - i stedet for en lokal vinbonde, siger han.

- Og så laver Cold Hand Winery i øvrigt ikke længere kun æblevine - vi er også begyndt at lege med mange andre typer nordisk saft, siger Jens Skovgaard.

Cold Hand Winerys vine bliver serveret på mange danske restauranter. Heraf på en del Michelin-restauranter.

Fornem pris til Cold Hand Winery: Noget af det største, vi har oplevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce