Forslag: Gør arbejdstiden mere fleksibel

SF Randers foreslår, at kommunen indfører et forsøg med fleksibel arbejdstid for de kommunalt ansatte. Sagen behandles på byrådsmødet 6. februar. Her ses Charlotte Broman Mølbæk fra SF Randers sammen med sine børn. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Forslag: Gør arbejdstiden mere fleksibel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Nogle har brug for mere tid i hverdagen, mens andre har mere brug for lidt ekstra i lønningsposen. Fælles for dem er, at en arbejdsuge på lige netop 37 timer ikke nødvendigvis er det, der passer dem bedst - måske passer eksempelvis 30 timer bedre ind i familielivet.

Derfor foreslår SF, at Randers Kommune laver et pilotforsøg, hvor en gruppe medarbejdere får mulighed for at forhandle deres arbejdstid op eller ned efter eget ønske og dermed opnå en bedre balance mellem deres arbejdsliv og privatliv.

- For os er fleksibel arbejdstid et af redskaberne til at sikre glade og engagerede medarbejdere, der er mindre syge, nedslidte og stressede. For nyligt fik SF vedtaget en tillidsreform, og denne er meget i tråd med forslaget om fleksibel arbejdstid. - Det handler om at give den enkelte medarbejder mere frihed til selv at bestemme over sit arbejdsliv, skriver Charlotte Broman Mølbæk, byrådsmedlem for SF i Randers, i en pressemeddelelse.

Forslaget fra SF bygger på erfaringerne fra en lignende forsøgsordning i Københavns Kommune. Her viser det sig, at op imod en fjerdedel af de ansatte ønsker at justere deres arbejdstid, så de enten arbejder lidt mere eller lidt mindre.

Forsøget viser også, at der blandt medarbejderne generelt er stor opbakning til en større fleksibilitet i ansættelsesforholdet.

Byrådet skal tage stilling til forslaget på byrådsmødet mandag 6. februar.

Forslag: Gør arbejdstiden mere fleksibel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce