Frivillige: Et kæmpe boost af energi

Hallen, der skal huse første etape af Fabrikken på Industrivej, skal stå klar 1. november. Foto: Martin Ries

Frivillige: Et kæmpe boost af energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksætterprojektet Fabrikken - Randers MakerSpace kører videre efter den oprindelige, tre-årige køreplan.

Randers: Begejstringen hos de frivillige er stor, efter at det torsdag blev aftalt, at Fabrikken - Randers MakerSpace fortsætter som planlagt de kommende to år.

- Vi er meget begejstrede over, at alt det frivillige arbejde, vi har kastet i projektet, bliver så godt modtaget. Det gav os et kæmpe boost af energi, at byen og politikerne bakker op om det, vi laver. Det er rigtigt fedt, siger Fabrikkens talsmand Jakob Christensen, der ved siden af sit engagement i Fabrikken driver Randers-firmaet Evershelter.

Næstformand i Randers Kommunes udviklingsudvalg, Henning Jensen Nyhuus (S), fortæller, at det er et enigt udvalg, der har besluttet, at Fabrikken skal rulle videre efter den oprindelige tre-årige køreplan.

- De frivillige har sat en hel masse i gang. Derfor ville det være synd at stoppe eller ødelægge projektet. Vi har diskuteret, om det skulle evalueres igen om et år, men synes, det er unødvendigt, nu hvor vi ser så meget fremgang og initiativ, siger Henning Jensen Nyhuus, der gerne ser, at erhvervslivet i byen skyder penge i projektet, efter at kommunen har bidraget med 1,8 millioner.

De frivillige har sat en hel masse i gang. Derfor ville det være synd at stoppe eller ødelægge projektet. Vi har diskuteret, om det skulle evalueres igen om et år, men synes, det er unødvendigt, nu hvor vi ser så meget fremgang og initiativ.
Henning Jensen Nyhuus (S)
Fabrikken - Randers MakerSpace
Projektet Randers Maker City bliver født i 2017, da kommunen bliver kontaktet af it-cheferne fra Verdo, Danish Crown og Vestas, som gerne vil deltage i et projekt, der skal styrke interessen for anvendelse af it blandt borgere, iværksættere og virksomheder i Randers Kommune.

29. juni samme år der kickoff for pilotprojektet Fabrikken i det gamle Randers Jernstøberi på Industrivej. Her skal fremtidens iværksættere slå deres folder i et makerspace, et sted med fokus på liv, iværksætteri og Randers-ånd midt i en it-tid.

6. november siger byrådet god for anden fase af projektet. Over en periode på tre år er hensigten at give flere borgere og iværksættere mulighed for at gøre deres idé til virkelighed og give dem adgang til ressourcer, som etablerede virksomheder er villige til at stille til rådighed.

Realdania bevilger 1 million til indstandsættelsen af kæmpehallen på Industrivej 1. Randers Kommune skyder 1,8 millioner i puljen. I første omgang bliver Fabrikken indrettet i den såkaldte minifabrik, der ligger over for det gamle jernstøberi.
Jakob Christensen: Vi er meget begejstrede over, at alt det frivillige arbejde, vi har kastet i projektet, bliver så godt modtaget. Foto: Ivan Freund
Jakob Christensen: Vi er meget begejstrede over, at alt det frivillige arbejde, vi har kastet i projektet, bliver så godt modtaget. Foto: Ivan Freund

Brug for donationer

På Fabrikken er Jakob Christensen er enig i, at der er brug for flere midler for at få projektet bragt videre.

- Vi har modtaget masser af gode donationer, men har behov for mere hjælp. Vi mangler for eksempel et ordentligt tekøkken og et alarmsystem, så folk kan føle sig trygge ved at have deres ting her, siger Jakob Christensen.

Lige nu er fabriksfolket i gang med at lægge sidste hånd på vægfladerne på hallen på Industrivej, der skal huse det nye mekka for leg, innovation og entreprenørskab.

- Som frivillige vil vi gerne kvittere med at lave et fantastisk sted til byen. Med den positive udmelding fra politikerne kan vi nu var helt konkrete over for interesserede iværksættere. Vi håber på en masse henvendelser gennem Facebook fra folk, der gerne vil være en del af stedet eller være tilknyttet på en eller anden måde, siger Jakob Christensen, der lover guidede ture til dem, der måtte have lyst.

Planen er, at fabriksfløjten lyder første gang 1. november.

Frivillige: Et kæmpe boost af energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce