Frivillige slukkede skovbrande i Sverige: Hyldes med hædersmiddag

Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl (tv) inviterede tirsdag de 10 frivillige brandfolk, der alle var i Sverige og hjælpe til med slukning af de mange skovbrande, på middag. Foto: Emil Häggqvist

Frivillige slukkede skovbrande i Sverige: Hyldes med hædersmiddag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag aften mødtes 10 frivillige brandfolk fra Randers og Djursland på en lokal restaurant. Fælles for dem alle er, at de hjalp til i Sverige, da store skovområder stod i brand.

Randers: Da enorme skovbrande henover sommeren hærgede i Sverige, kæmpede 10 frivillige brandfolk fra Beredskab & Sikkerhed i Randers og Djursland med mod flammerne.

Taknemmeligheden hos svenskerne var stor, men også Beredskabsdirektør, Kasper Sønderdahl, vil nu gerne give et officielt skulderklap.

- Det er jo frivillige brandmænd, så at de med to timers varsel er klar til at rykke en uge ud af deres ferie, viser et kæmpe overskud. Det er så imponerende, og det vil vi gerne sige pænt tak for, siger han.

Da der er tale om frivillige, kan man i sagens natur ikke give løn, så i stedet har Kasper Sønderdahl inviteret de 10 brandfolk på middag. Både for at sige tak for indsatsen, men også for at få delt erfaringer fra indsatsen i Sverige, som kan bruges i arbejdet herhjemme.

Og den idé varmer hos de frivillige.

- Det er meget fint at samle alle dem, der har været afsted, for vi var jo ikke deroppe på samme tid. Så det bliver første gang vi kan mødes alle sammen, og få snakket ud om, hvad vi har oplevet. Og det er helt sikkert mindst ligeså vigtigt, som at få alle de gode idéer givet videre, fortæller Rasmus Hillebrenner Nygaard, der var en af de udsendte.

Rasmus Hillebrenner Nygaard. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Rasmus Hillebrenner Nygaard. Foto: Mathias Fredslund Hansen

En kæmpe oplevelse

Rasmus Hillebrenner Nygaard hjalp til i en uge under indsatsen, og havde heldigvis ferie, da han fik opringningen om, at der var bud efter ham.

- Der var egentlig ikke så meget at tænke over. Jeg havde allerede aflyst alle mine aftaler, fordi jeg vidste, jeg måske skulle hjælpe til. Og jeg havde sørget for, at jeg var klar rent mentalt. Så da beskeden endelig kom, var det bare at få pakket sagerne, og komme afsted, fortæller han.

For ham var det en kæmpe oplevelse at være med til så omfattende en indsats. Først og fremmest var taknemmeligheden fra svenskerne helt overvældende, men også efter hjemkomsten, har han mærket den positive respons fra danskerne.

- Det er lidt mærkeligt at være en del af, men man bliver selvfølgelig utroligt stolt over at have været med til sådan en indsats. Men det er fantastisk at komme hjem og mærke, at folk faktisk sætter pris på det, vi har gjort, siger Ramus Hillebrenner Nygaard.

Frivillige slukkede skovbrande i Sverige: Hyldes med hædersmiddag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce