Frivilligværket er truet af lukning

Louise Brown, der er daglig leder af Frivilligværket, håber på, at det lykkes at bevare det lokale frivilligcenter, der i øjeblikket har 124 foreninger på medlemslisten. Arkivfoto

Frivilligværket er truet af lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivilligværket er afhængig af tilskud fra staten. Tilskuddet kan kun opnås, hvis kommunen giver tilsagn om samme beløb. Men nu risikerer en spareplan på socialområdet at rykke det økonomiske fundament helt væk.

Randers: Frivilligværket, der er en paraplyorganisation for 124 foreninger i Randers, risikerer at måtte lukke, fordi socialudvalget er på vej med en stor spareplan, hvor Frivilligværket frem over skal søge tilskud på lige fod med andre foreninger. Samtidig bliver puljen, man kan søge tilskud fra, skåret ned med en million årligt, ifølge spareforslaget.

Frivilligværket har hidtil fået et grundtilskud fra staten på 350.000 kroner årligt - men kun, hvis kommunen giver et tilsvarende beløb. Derfor har Frivilligværket fået et særskilt tilskud, men risikerer altså nu at skulle konkurrere med de øvrige foreninger om paragraf 18 midlerne.

Samtidig er Frivilligværket afhængig af, at kommunen når at give tilsagn, inden fristen for at søge statsmidlerne udløber.

- Vores kasse er ved at være tom, og vi har et halvt års opsigelse på vores lejemål. Derfor skal vi reelt i gang med at opsige vores lejekontrakt og sige de ansatte op inden længe, siger Louise Brown, der er daglig leder af Frivilligværket.

Foreningen har adresse på Kirketorvet 2A, og i 2017 lånte foreninger lokalerne 600 gange til forskellige formål.

- Vi er en interessevaretagende organisation, og hjælper foreninger og frivillige med rådgivning, sparring, netværk og lokaleudlån, siger Louise Brown.

Mange besparelser

Hun håber på, at politikerne vil finde en løsning, så Frivilligværket kan bestå. Og gerne finder en konstruktion, så økonomien sikres på lidt længere sigt end et år ad gangen.

Socialudvalget skal finde cirka 20 millioner kroner, fordi udvalget har underskud på budgettet i øjeblikket. Dertil kommer, at der skal spares godt ti millioner kroner i løbet af de næste fire år, som en del af budgetforliget for 2019-22, som S, V, K og DF står bag.

Charlotte Broman Mølbæk (SF), der er formand for socialudvalget, er dybt bekymret over besparelserne.

- Der kommer til at ske rigtig store forringelser. De udsatte borgere bliver hårdt ramt.

På et møde i udvalget 19. november skal udvalget drøfte de høringssvar, der strømmer ind, og derefter skal der tages stilling til, hvordan pengene skal findes.

- Frivilligværket har ikke nødvendigvis problemer. Der er 500-600.000 kroner i ubrugte midler på området i år, som måske kan bruges her, siger Christian Brøns (V), der er næstformand i socialudvalget.

Han understreger, at forligspartierne bag budgettet også vil tage en drøftelse af, hvordan besparelserne skal fordeles, både på socialområdet og de øvrige områder, når alle høringssvar er modtaget og gennemgået.

Kate Brejnholt, der er formand for den lokale afdeling af Red Barnet, understreger, at det vil være et tab, hvis Frivilligværket må lukke.

- Vi har meget fornøjelse af Frivilligværket. De skaber blandt andet samarbejde mellem de lokale foreninger, siger hun.

Frivilligværket er truet af lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce