Fruelund vil skifte Randers ud med Bruxelles

Arkivfoto: Annelene Petersen

Fruelund vil skifte Randers ud med Bruxelles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katrine Fruelund har fejet modstanderne af banen som håndboldspiller, og nu vil hun til Bruxelles.

Randers: Tidligere håndboldspiller og OL-guldvinder Katrine Fruelund opstiller til EU-parlamentsvalget i 2019 for Venstre.

Hun vil blandt andet sætte børn på dagsordenen, lyder det i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne være med til at sætte de emner på dagsordenen, som betyder noget for vores børn både her og nu og i fremtiden. Jeg vil gerne være familiernes og børnenes stemme, siger hun.

Siden 2013 har hun som byrådsmedlem i Randers haft fokus på det nære politik med fingrene nede i borgernes hverdag.

OL og Vild med Dans

Men hun har også et internationalt udsyn, bedyrer hun.

- Internationalt samarbejde er vigtigt for et lille land som Danmark. Derfor er det godt, at vi er med i det europæiske samarbejde. Men det er ikke ligegyldigt, hvad vi samarbejder om, siger hun.

Katrine Fruelund er 40 år, og hun har haft en lang håndboldkarriere for blandt andet Randers HK, Viborg HK, og Leipzig i Tyskland samt ikke mindst på landsholdet.

Hun blev en af de bærende kræfter på kvindelandsholdet, som vandt OL i 2000 og 2004 samt EM-guld i 2002. Desuden har hun deltaget i danseprogrammet Vild med dans.

Katrine Fruelund bor sammen med sin mand og tre børn på en gård ved Randers.

Tager udfordringen op

Gruppeformand hos Venstre i Randers, Christian Brøns er glad på partifællens vegne, og forespurgt, hvordan han ser Fruelund passe ind i EU-parlamentet, svarer han:

- For mig at se er det en helt klar kvalitet, at Katrine jo er en pige med benene godt plantet i den jyske muld, og at hun er en del af en børnefamilie, og derfor godt ved, hvordan det er at leve et helt almindeligt familieliv. Det tror jeg også på er nogle af de kvaliteter, som man af og til kan savne i EU-systemet - nemlig at det er helt almindelige mennesker, der er med til at varetage vælgernes interesser, pointerer Christian Brøns.

Hvis Katrine Fruelund bliver valgt ind i EU-parlamentet, vil hun i givet fald komme til at mangle i byrådssalen i Randers. Uanset hvad er partiet klar til at tage udfordringen op, fortæller Christian Brøns:

- Vi så jo gerne, at Katrine fortsætter som en del af holdet. Men nu må vi se, hvordan valget falder ud. Vi glæder os til, at hun vender tilbage fra sin barsel, fordi hun jo helt sikkert har nogle ting at byde ind med i gruppen. Men hvis hun skulle få et sæde i Bruxelles, kommer der jo i givet fald andre gode kræfter ind i form af Jens Peter Hansen (nuværende barselsvikar for Katrine Fruelund, red).

- Så det er vi helt trygge ved, siger Christian Brøns.

Katrine Fruelund er indstillet i Østjylland, og hun vælges formelt som kandidat på et opstillingsmøde 5. december.

Venstres spidskandidat er Morten Løkkegaard, og indplaceringen af de øvrige kandidater sker på partiets EU-landsmøde 2. marts 2019.

Blandt andre gruppeformand Søren Gade stiller op.

/ritzau/

Fruelund vil skifte Randers ud med Bruxelles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce