Gevinst ved pensions-forslag går uden om Randers

Den økonomiske gevinst ved regeringens nye forslag om fradrag for pensionsindbetalinger kommer kun i begrænset grad randrusianerne til gode. Arkivfoto

Gevinst ved pensions-forslag går uden om Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens skatteudspil lægger op til et større pensionfradrag - men det kommer især de rigeste danskere til gode.

RANDERS: Da regeringen sidst i august præsenterede sin plan for de kommende års skat var det med et fokus på, at danskerne gerne skal indbetale mere til deres pensioner. Derfor indeholder skatteudspillet et forslag til, at vi kan få større fradrag for vores pensionsindbetalinger.

Imidlertid bliver den økonomiske gevinst ved det nye fradrag skævt fordelt, så landets rigeste skatteydere får langt den største økonomiske gevinst. Det viser en opgørelse fra pensionsselskabet Pensam.

En direktør med en årsløn på en million kroner vil få 5470 kroner mere til rådighed om året, mens en sosu-assistent, der tjener 300.000 kroner om året, vil får en gevinst på årligt 790 kroner
pensionsselskabet Pensam

Sosu-gevinst: 790 kroner

Regnestykket fortæller, at det især er topskatteyderne, der får glæde af det nye fradrag - hvis det på et senere tidspunkt bliver vedtaget i Folketinget.

- En direktør med en årsløn på en million kroner vil får 5470 kroner mere til rådighed om året, mens en sosu-assistent, der tjener 300.000 kroner om året, vil får en gevinst på årligt 790 kroner, skriver Pensam.

Og for Randers er det ikke så godt.

Hvor stor gevinsten vil kunne blive, hænger altså sammen med, om man betaler topskat af sin løn. Ikke overraskende finder man de fleste topskatteydere i de nordsjællandske kommuner - eksempelvis i Gentofte, hvor 26 procent af skatteyderne betaler topskat. Mens Randers placerer sig på en beskeden 84.-plads ud af landets 98 kommuner med kun fem procent topskatteydere.

Gevinst ved pensions-forslag går uden om Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce