God nyhed for kommende plejehjemsbeboere: Friplejehjem i mål før tid

Formand for Randers fripljehjem, Flemming Østergaard, viser den byggegrund på Storebjørn i Helsted, som kommer til at huse plejehjemmet. Arkivfoto: Annelene Petersen

God nyhed for kommende plejehjemsbeboere: Friplejehjem i mål før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kommende Randers Friplejehjem forventer at stå færdigt til den 1. august - en måned tidligere end planlagt.

RANDERS: Det kommende Randers Friplejehjem er nu så langt i sit byggeprojekt, at plejehjemmet kan invitere til rejsegilde den 29. januar på adressen Store Bjørn 2 i Helsted.

- Vi har haft så mild en vinter uden ret meget sne eller frost, at håndværkerne har kunnet arbejde med byggeriet stort set uden vejrligsdage. Derfor sætter vi nu en dato på vores rejsegilde. Og jeg forventer, at vi kan tage de nye bygninger i brug allerede til august i år i stedet for september, som vi tidligere har meldt ud, siger formanden for Randers Friplejehjem, Flemming Østergaard.

Det er selvfølgelig gode nyheder for de kommende beboere på plejehjemmet, men også for Friplejehjemmets Støtteforening, der allerede er i fuld gang med at forberede en stribe aktiviteter for de ældre mennesker, der snart flytter ind på adressen Store Bjørn 2.

Bygningerne bliver så store - 2.200 kvadratmeter - at der faktisk er plads til, at alle 24 beboere også vil kunne flytte sammen med deres ægtefælle. Det kommer realistisk set ikke til at ske, men pladsen er der, så det er en teoretisk mulighed
Flemming Østergaard, formand for Den selvejende institution Randers Friplejehjem
Friplejehjem
Randers Friplejehjem vil modtage beboere fra alle landets kommuner.Forskellen mellem et friplejehjem og et kommunalt plejehjem er, at friplejehjemmet kan afvise beboere. Desuden kan det tilbyde tilkøb af ydelser som mere rengøring, udflugter m.m.

Boligministeriet regulerer antallet af friplejehjem ved at uddele årlige kvoter. I år har der været 225 pladser til rådighed.

I 2009 var der 320 friplejehjemsboliger. I 2016 var tallet vokset til 843.

Plads til ægtefælle

Den selvejende institution Randers Friplejehjem får plads til 24 beboere.

- Men bygningerne bliver så store - 2.200 kvadratmeter - at der faktisk er plads til, at alle 24 beboere også vil kunne flytte sammen med deres ægtefælle. Det kommer realistisk set ikke til at ske, men pladsen er der, så det er en teoretisk mulighed, siger Flemming Østergaard.

Plejehjemmet indretter sig på en 16.000 kvadratmeter stor grund med en stor park med blandt andet sansehave, urtehave og frugttræer. Der vil samtidig også være plads til lidt dyrehold som får, geder og høns.

Det er PN BYG A/S fra Randers, der står opførelsen af friplejehjemmet, og prisen for byggeriet løber op i nærheden af 50 millioner kroner.

God nyhed for kommende plejehjemsbeboere: Friplejehjem i mål før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce