Guider tager hånd om psykisk sårbare - med succes

En peer-uddannelse på Psykiatriens Hus giver kursisterne redskaber, så de kan hjælpe mennesker der kæmper med psykiske problemer. Fra venstre ses Mia Dyring-Olsen, Inge Niewald Mikkelsen og Louise Kastrup Pehrson. Foto: Annelene Petersen

Guider tager hånd om psykisk sårbare - med succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et fire-årigt forsøg med at uddanne mennesker, der har erfaring fra det psykiatriske system, til at hjælpe andre i samme situation, gøres nu permanent i Randers

Randers: Helligåndshuset er i dag rammen om en festlig begivenhed - nemlig markeringen af, at Randers Kommune fortsætter et succesfuldt samarbejde med regionspsykiatrien, når et fælleskomunalt projekt stopper ved årsskiftet.

Projektet uddanner mennesker, der selv har været ramt af psykisk sygdom, til at kunne tilbyde andre, der nu er kommet i samme situation, medmenneskelig støtte.

Målet er, at psykisk sårbare får en håndsrækning til at komme videre i livet trods de problemer, de slås med. 31. december 2018 slutter det fælles fire-årige projekt "Ligestillet Støtte - en vej til recovery".

Randers har samarbejdet med Aarhus og Viborg kommuner om projektet, der har afprøvet en peer-uddannelse og to modeller med henholdsvis peer-guider og en recovery-skole.

53 guider er uddannet
Der er uddannet 53 peers i Randers4. marts begynder en ny uddannelse med otte kursister og der bliver udbudt uddannelse både forår og efterår fremover som en del af forankringen.Randers har haft 47 guideforløb via psykiatrisk modtagelseDer har været seks peer-guider tilknyttet de psykiatriske afdelinger A og B siden augustDer er ansat fem i psykiatriens hus i Recovery skolen som undervisere

Hjælp til selvhjælp

Recovery betyder at komme sig, og recovery-skolen henvender sig til alle, uanset om man arbejder professionelt med psykiatri og sundhed, er psykisk sårbar, pårørende eller bare synes at de temaer, skolen arbejder med, er interessante.

Selve peer-uddannelsen ruster kursisterne via teori og praktik til at kunne møde psykisk sårbare mennesker i øjenhøjde. Der er ingen snak om diagnoser, medicin, journaler eller andre ting, der har med behandlingssystemet at gøre.

Det handler om at tilbyde hjælp til lige præcis dét, som skal til, for at personen kan komme videre med sit liv. Evalueringer, som er blevet lavet undervejs af Socialstyrelsen, viser, at der har været meget stor tilfredshed fra deltagerne i projektet.

I Randers har både ledelse og medarbejdere i projektet kunnet mærke den store opbakning og engagement fra alle, der har deltaget direkte eller indirekte i projektet. Uddannelsen af peer-guider og recovery-skolen fortsætter fremover i et samarbejde mellem Regionspsykiatrien Randers og Randers Kommune.

Guider tager hånd om psykisk sårbare - med succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce