Hagekors i panden og rids i bilen: DF'ers valgkamp har taget ubehagelig drejning

Nick Zimmermann har med vilje ladet billederne af sig selv med hagekors i panden hænge. - Jeg nægter at bukke under, fastslår han. Privatfoto

Hagekors i panden og rids i bilen: DF'ers valgkamp har taget ubehagelig drejning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv er kandidaten overbevist om, at der er tale om politisk hærværk og ikke blot drengestreger.

Randers: - Desværre er hærværk mod Dansk Folkepartis kandidater ikke et ukendt fænomen. Jeg kender selv to partifæller andre steder i landet, der har fået sprættet bildæk op, og andre, der har fået stjålet valgplakater. Men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville komme så vidt i min egen valgkamp her i Randers.

Sådan lyder reaktionen fra Nick Zimmermann, der stiller op til både kommunal- og regionsrådsvalget for Dansk Folkeparti (DF), efter at han den seneste uge har været udsat for flere tilfælde af hærværk.

- Det hele startede lørdag i sidste weekend, hvor jeg blev ringet op og fik at vide, at der var tegnet hagekors på to af mine valgplakater på Mariagervej, fortæller han og tilføjer, at plakaterne og de sortmalede hagekors stadig hænger der:

- Jeg med vilje ladet dem hænge. Jeg nægter simpelthen at bukke under, fordi nogen tegner dumme ting på mine plakater. Så de bliver ikke taget ned, før valget er slut, fastslår han.

I første omgang tænkte Nick Zimmermann, at der bare var tale om drengestreger. Men nu har han ændret opfattelse.

- Da jeg fredag i denne uge kom ud fra et vælgermøde ved LO på Nørrevangsskolen, var der nogen, der havde lavet en kæmpestor rids i min bil med en nøgle, siger den unge DF'er, som afviser, at det kan være tilfældigt, at det lige præcis var hans bil, der blev udsat for den type hærværk.

- Jeg ser det ikke som et tilfælde, men derimod som decideret politisk hærværk, fordi det sker i forlængelse af sidste uges hærværk mod mine valgplakater. Nu har jeg derfor meldt begge episoder til politiet, og jeg håber, gerningsmændene bliver fundet og stillet til ansvar.

Da Nick Zimmermann i fredags kom ud til sin bil efter et vælgermøde, blev han mødt af dette syn. Privatfoto
Da Nick Zimmermann i fredags kom ud til sin bil efter et vælgermøde, blev han mødt af dette syn. Privatfoto

- Jeg bliver ked af det

At Nick Zimmermanns valgkamp har taget den uventede og knap så sjove drejning, har dog ikke gjort ham utryg.

- Jeg er ikke utryg, og det er heller ikke noget, der kommer til at påvirke min valgkamp. Men jeg må da indrømme, at det alligevel rammer mig og gør mig ked af det, for jeg synes, det er hamrende ærgerligt. Faktisk synes jeg, det er synd for demokratiet. Det er jo meningen, at valget skal være en folkefest, og ikke en lejlighed til at udsætte hinanden for hærværk, fortæller han og fortsætter:

- Det er brandærgerligt, at folk tyer til de metoder for at vise deres utilfredshed med mine eller DF's holdninger. Jeg ved godt, at der er folk derude, der er meget utilfredse med især DF's udlændingepolitik, og jeg har da også fået mange kritiske spørgsmål, når jeg har været til vælgermøder. Men at der også ville være nogen, der valgte at gå skridtet videre, havde jeg ikke troet.

Flere lokale kandidater udsat for hærværk

Nick Zimmermann er ikke den eneste lokalpolitiker, der har oplevet hærværk i forbindelse med valgkampen. Tidligere på ugen var Venstre-kandidaten Peter Gregersen udsat for noget lignende, da nogle af hans valgbannere i Haslund blev overmalet. Også det er politianmeldt.

Derudover oplevede Liberal Alliances spidskandidat, Anders Burlund, i sidste måned at få stjålet flere af sine valgplakater. Ligesom de to andre lokalpolitikere meldte han sagen til politiet.

Hagekors i panden og rids i bilen: DF'ers valgkamp har taget ubehagelig drejning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce