Handicappede får mulighed for at købe ekstra service


Handicappede får mulighed for at købe ekstra service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers deltager i frikommuneforsøg, der giver nye muligheder for kommunens handicappede.

Randers: Borgere med handicap får mulighed for at købe ekstra service hos det personale, de i forvejen kender. Det kan være ledsagelse til biografture, deltagelse i festivaler og familiebesøg.

Det skyldes, at byrådet har godkendt, at Randers Kommune deltager i tre såkaldte frikommuneforsøg på socialområdet. Et af forsøgene vil gøre det muligt for borgere med handicap at tilkøbe sig ekstra ydelser.

Hvis en borger, der har væsentligt nedsat funktionsevne, gerne som noget ekstra vil til festival eller i biografen, har det hidtil ikke været muligt at blive ledsaget af det personale, som borgeren kender. Ifølge loven er det nemlig ikke tilladt for borgere med handicap at tilkøbe den slags service hos kommunen, men det bliver nu muligt i Randers.

Særligt borgere med væsentlige funktionsnedsættelser har ofte brug for trygheden i at være af sted med en person, de kender. Samtidig har det ikke altid været praktisk muligt at tilkøbe servicen hos en privat leverandør, der ikke kender borgernes særlige behov for specialpædagogisk støtte. Det har gjort det vanskeligt for disse borgere at deltage i begivenheder uden for deres faste rammer, og Randers Kommune ønsker med frikommuneforsøget at udvide deres mulighed for at få oplevelser.

Lovændring

Faktisk har en lovændring, som er trådt i kraft den 1. januar 2018, allerede gjort det muligt for borgere med handicap at tilkøbe ekstra service. Men kravet er, at det skal være forbundet med mindst én overnatning. Her er frikommuneforsøget mere fleksibelt, da det også bliver muligt at tilkøbe service til for eksempel et enkelt arrangement en eftermiddag.

/EXP

Handicappede får mulighed for at købe ekstra service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce