Helstedgård ikke længere til salg: Købsaftalen er underskrevet

Foto: Home Randers

Helstedgård ikke længere til salg: Købsaftalen er underskrevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Home Randers er håbet, at en netop underskrevet købsaftale ender med et endeligt salg af herregården Helstedgård. Aftalen er dog betinget af, at Randers Kommune godkender køberens krav.

Randers: Til næste år kan herregården Helstedgård på Borup Alle i Randers meget vel være på nye hænder. I hvert fald er en købsaftale underskrevet, der dog er betinget af, at Randers Kommune nikker ja til de krav, som køberen har til formålet.

Den del af sagen forventer indehaver af Home Randers, Peder Jakobsen, en afklaring på i løbet af februar 2018.

- Så længe, det ikke er på plads endnu, kan jeg ikke rigtig sige noget. Men den kan i hvert fald ikke sælges til anden side, for den er skrevet under af begge parter, fortæller Peder Jakobsen.

Det er i øvrigt ikke første gang, en købsaftale på herregården er skrevet under. Betingelserne for købet, som var at vælte ejendommen, blev dengang dog ikke godkendt af kommunen.

Spændende historie

Hvis ikke, det lykkes at få kravene godkendt, løber købet ud i sandet, lyder vurderingen fra Peder Jakobsen fra Home Randers.

- Hvis ikke, de kan få deres projekt godkendt, har de ikke noget at bruge ejendommen til, siger han.

Peder Jakobsen beretter om en helt enorm interesse for ejendommen, hvor der har været en pæn andel af potentielle købere.

- Købere har der jo egentlig været nok af, men de har alle sammen haft en eller anden form for projekt, som de gerne ville have igennem. Og nogle har kunnet lade sig gøre, mens andre ikke kunne, men der har som regel altid været et eller andet, der har spændt ben. Derfor håber vi selvfølgelig på, at det går igennem denne gang, siger ejendomsmægleren.

- Vi har holdt mange møder med forskellige købere, og der har været både telefonsamtaler og fremvisninger, så vi har efterhånden brugt en del tid på den. Men det er jo en spændende ejendom for mange, og det ville også være rart for byen, hvis man kunne bibeholde den, for den har jo en god historie på mange måder, forklarer Peder Jakobsen.

Et salg er et salg

Ejendomsmægleren understreger dog, at ønsket om at bevare herregården er rent personligt.

- Jeg er jo ansat af sælger, og derfor kan jeg ikke sætte mine holdninger og meninger foran sælgers interesse. Så hvis sælger kan få mere for ejendommen til et eller andet formål, som jeg synes er åndssvagt, er jeg jo nødt til at se bort fra det, siger han og slår en latter op.

- Det er sælger, der kommer først i mit job, slår han fast.

Hos Home Randers kommer champagnepropperne ikke til at springe, hvis salget ender med at gå igennem til februar.

- Nej, det er jo en ejendomshandel ligesom alle mulige andre. Det er så en lidt større ejendom end dem, vi plejer at sælge, men for mig handler det om, at vi har en sælger, der er tilfreds og forhåbentlig også en køber, der kan få lov at gøre det, de gerne vil, siger Peder Jakobsen og fortsætter:

- At der så har været meget mere hype og efterspørgsel her, det er klart. Der er ikke den samme interesse for en toværelses inde i midtbyen eller et hus ude i en af forstaderne, det må vi jo erkende. Men når det så er sagt, er de andre ejendomme jo også nemmere at sælge.

Ifølge ham er Helstedgårds forfatning kommet bag på en del interesserede købere.

- De lokale kender ejendommen og har alle sammen hørt om Helstedgård og dens forfald. Men der har også været nogen, der har troet, at man kunne sætte den i stand for nærmest ingenting. De har ikke vidst, hvor dårlig stand den var i, siger Peder Jakobsen.

Helstedgård ikke længere til salg: Købsaftalen er underskrevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce