Her er årets mest læste artikler på Amtsavisen.dk

Collagefotos: Henning Bagger/Scanpix, Annelene Petersen, privat og Facebook.

Her er årets mest læste artikler på Amtsavisen.dk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I anledning af, at 2018 går på hæld, ser vi her tilbage på de største nyheder i det forgangne år. 12 af de mest populære historier på nettet i løbet af 2018 kan du finde i denne liste.

1 - Alle Bilka-ansøgere kom til samtale

Med nyheden om et Bilka i Randers fulgte i marts tillige nyheden om en rekrutteringsproces af den mere usædvanlige slags.

Det stod hurtigt klart, at der skulle ansættes op til 400 nye medarbejdere, og meldingen fra varehuschef i Bilka Randers, Jan Møller, var i den forbindelse, at samtlige jobsøgere ville blive inviteret til jobsamtale.

Det skete ved et rekrutteringsevent på erhvervsskolen Tradium hen over to dage i april, hvor i alt 25 personer sad klar til at lære de mange ansøgere bedre at kende.

2 - Aarhus-virksomhed flytter ind i Vestas-bygningen

- Vi får simpelthen brug for mere plads. I Aarhus, hvor vi er nu, buler væggene lidt ud hist og pist, for vi kan ikke rigtig være her længere. Derfor har vi set os om efter noget andet.

Sådan lød forklaringen fra Kosan Crisplant-direktør Anders C. Anderson, da Amtsavisen kunne fortælle, at Aarhus-virksomheden, der snart runder to milliarder i omsætning, har købt sig ind i det tidligere Vestas-hovedkontor i Randers på Alsvej. Dermed får gasvirksomheden i starten af 2019 hele 16.000 kvadratmeter til rådighed, som er rigeligt til, at øvrige lejere også vil blive tilbudt kontorplads i bygningen.

125 medarbejdere flytter med til Randers.

3 - Rocker faldt om med hjertestop

Et mangeårigt, lokalt medlem af rockergruppen Hells Angels fik i maj hjertestop, mens han befandt sig i politiets varetægt.

Østjyllands Politi var ankommet til adressen, hvor den 45-årige mand befandt sig, for at assistere en ambulance, da manden faldt om.

Det lykkedes at genoplive den 45-årige, der i kritisk tilstand blev indlagt på Skejby Sygehus, hvor han senere døde. Bisættelsen af rockeren med kaldenavnet 'Stella' blev en særdeles velbesøgt begivenhed med gæster fra nær og fjern.

4 - Prinsen og kærligheden

I juli kunne Amtsavisen fortælle det, der i flere måneder allerede havde været kendt i royale kredse - nemlig, at prins Nikolai - søn af prins Joachim og grevinde Alexandra - danner par med tidligere klassekammerat Benedikte Thoustrup, der er fra Randers og datter af erhvervsmanden Anders Thoustrup.

5 - Fundet død i butikken

Når Frankies MC Shop på Grenåvej til årsskiftet lukker, sker det på en yderst tragisk baggrund. Tilbage i juni blev 56-årige Frank Rosenkrantz fundet død i butikken, og dengang besluttede hans eks-svigerforældre, at de ville drive den videre. Siden indså de dog det umulige i projektet med ordene:

- Vi må anerkende, at Frank var én af de bedste motorcykelsælgere i Danmark, og vi kunne desværre ikke løfte opgaven efter ham. Derfor lukker vi nu.

Politiet konkluderede ud fra obduktionsrapporten, at der ikke var noget mistænkeligt ved dødsfaldet, men at der var tale om en tragisk hændelse.

6 - Politimand dræbt i færdselsulykke

En 35-årig betjent fra Randers blev i september dræbt ved en alvorlig færdselsulykke, da han sad på passagersædet i en civil politibil, ført af en ung aspirant.

Der blev efterfølgende samlet ind til en økonomisk håndsrækning til randrusianerens kone og toårige datter, og betjenten blev bisat fra Sankt Mortens Kirke ved en privat ceremoni, hvor et stort opbud af kolleger til den 35-årige mand fik vist den sidste respekt.

7 - Historisk kro brød i brand

En fredag morgen i starten af august stod Assentoft Kro pludselig i flammer, og slukningen kom til at vare adskillige timer. Og med sol fra en skyfri himmel var det en varm dag at være brandmand.

- Prøv at tage en flyverdragt på og gå ud i solen og begynd at lave noget, foreslog en af brandmændene på Amtsavisens spørgsmål om arbejdsbetingelserne.

Kroen brændte delvist ned og blev sat til salg af ejerparret, der ikke orkede at starte forfra.

8 - Hestekræfter hos Hansen Møbler

Tilbage i januar kunne Amtsavisen fortælle, at lokalerne, der tidligere havde huset Hansen Møbler, i stedet ville blive fyldt op med hestekræfter.

Nærmere betegnet har bilforhandleren Pedersen og Nielsen, som har været Hansen Møblers genbo, valgt at bruge bygningerne som udstillingsvindue til et kæmpemæssigt brugtvognscenter med plads til op til 300 biler.

9 - TV2 optager boligprogram i Randers

I september rykkede et TV-produktionsselskab ind på Rådhustorvet med kameraer og en drone. Det skete i forbindelse med offentliggørelsen af, at femte sæson af TV2-programmet 'Nybyggerne' bliver optaget i Randers. Og tilmed med en klækkelig hovedpræmie til vinderparret - nemlig et rækkehus i Dronningborg til en værdi af 2,6 millioner kroner.

10 - Legen sluttede i legelandet

En weekend i november blev legeklar gæster mødt med en låst dør og mørklagte lokaler, da de lagde vejen forbi Randers Legeland på Mirabellevej.

Ejeren Martin Kløve Lassen, der overtog legelandet i april måned, forklarede i første omgang, at lukningen blot var midlertidig, og at den skyldtes et strømsvigt. Senere blev det dog klart, at årsagen til lukningen i virkeligheden var, at firmaet var gået konkurs.

11 - Tegneserietegner fra Randers druknet efter fest på Filmskolen

Tragedien om Cav Bøgelund, som omkom efter en fest på Den Danske Filmskole, trak mange læsere og kondolencer.
Den danske animationsinstruktør og tegneserietegner blev kun 39 år.
Læs artiklen her.

12 - 18-årig pige tæsket, truet og voldtaget

En voldsom sag fra Norddjurs, hvor en 18-årig kvinde gennemgik sit livs mareridt en nat i august fik mange medfølende kommentarer fra læserne.
Du kan læse artiklen her.

Her er årets mest læste artikler på Amtsavisen.dk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce