Her er historien om Vorup Skole


Her er historien om Vorup Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1 Vorups første skole
Den nybyggede Vorup Skole fotograferet først i 1930?erne. Foto: Randers Stadsarkiv

Den første skole blev bygget i Vorup i 1893.

Frem over århundredskiftet blev skolen bygget til, og i 1910 blev Strømmens Skole opført og taget i brug som et supplement til den lille landsbyskole i Vorup.

I perioden fra 1920 til 1929 steg antallet af elever fra 366 til 521. Samtidig blev det tydeligt for Vorup Kommune, at der måtte træffes beslutninger for kommunens fremtidige skolevæsen.

Det blev derfor en hovedopgave for det sognerådet at få bygget en ny skole.

2 Den nye skole

Den nye skole blev indviet 31. marts 1931 om eftermiddagen.Provst Ranmars holdt indvielsestalen, hvor han pointerede, at skolen så ud som en borg.Den blev rejst som en monumental bygning på den flade mark, som han formulerede det. Men på trods af det var skolen smuk og stilfuld med sine dæmpede, vel afstemte farver og havde tillige "hygge".

3 Stigende elevtal

Skolen blev bygget så stor, at Vorup Kommune havde en forventning om, at den kunne klare det stigende elevtal i mange år fremover.Selv om elevtallet steg voldsomt, især i sidste halvdel af 1940'erne, klarede skolen presset, men frem mod 1950'erne blev det nødvendigt at tænke på udvidelse.I 1950 blev bygget en østfløj. I 1958 måtte endnu en stor tilbygning til. Denne gang var det en vestfløj og desuden en selvstændigt beliggende bygning.

4 Byens største skole

Byggeriet betød, at skolen i 1958 fik det største antal klasselokaler i Stor-Randers.I alt 34 klasser kunne Vorup Skole præstere, mens Østervangsskolen kom på andenpladsen med 28 almindelige klasseværelser.Nedlæggelsen af de små skoler i oplandet og overflytningen af eleverne til Vorup Skole betød sammen med en udvidelse af den undervisningspligtige alder, at skolen først i 1960'erne havde mellem 1100 og 1200 elever. Det største elevtal i skolens historie.

5 Endnu en skole

Det meget store elevtal og udsigten til endnu flere elever fra hele det nybyggede musikkvarter resulterede i, at Vorup Kommune måtte tage beslutning om byggeri af endnu en skole.

Relativt hurtigt blev det besluttet at bygge Søndermarksskolen.

Denne nye skole, hvis første etape stod færdig til brug i 1965, var i 1970 fuldt udbygget med svømmehal, idrætshal, ungdomsskoleafdeling og så videre.

6 Vorup Skole nedlægges

Et flertal i byrådet vedtog 12. januar 2015 en ny skolestruktur for Randers Kommune.

Vorup Skole blev nedlagt og tilført Søndermarkskolens skoledistrikt.

Eleverne skulle nu gå på Søndermarkskolen fra 0.-6. klasse og følge deres klassekammerater videre på Tirsdalens skole i 7.-9. klasse, da Tirsdalens skole er overbygning for Søndermarkskolen.

Kilde: Randers Stadsarkiv/Randers Kommune

Her er historien om Vorup Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce