Hør om det bedste fra et langt, arkæologisk liv

Ernst Stidsing er kendt som en entusiastisk formidler, der ved, hvad der er at vide om runesten, gravpladser og flintøkser. Her er han fanget midt i en fortælling om runestenene ved Ålum kirke i foråret 2008. Foto: Museum Østjylland

Hør om det bedste fra et langt, arkæologisk liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Arkæolog Ernst Stidsing skummer fløden fra et langt arkæologisk liv, når han tirsdag 29. januar kl. 19-21.30 holder sit sidste foredrag på Museum Østjylland.

Et helt arbejdsliv med stolpehuller, potteskår og sølvmønter. Foredraget har titlen "Mit liv som arkæolog", og her har Ernst Stidsing samlet en række af sine største oplevelser og bedste fund.

Foredraget serveres med humor, bobler og en lille snack.

Det er næsten 40 års virke med graveskeen i hånden, som Ernst Stidsing kan se tilbage på. Hans interesse for arkæologi begyndte i barndommen, hvor han på en af gårdens marker en dag fandt en slebet flintøkse.

Skeletter og sølvskatte

I dag er han som 65-årig lige så fascineret af arkæologien, som han var, da han var 15 år. I foredraget fortæller han blandt andet om den store gravplads med 112 grave fra vikingetiden ved Over Hornbæk, og om offerpladsen fra ældre jernalder i Bjerregrav Mose med skeletterne af to mennesker, hvor det ene var fra et lille barn.

Om undersøgelser i Alstrup Krat og i Hohøj ved Mariager af en gravhøj, der viste sig at være Danmarks største gravhøj, 12 meter høj og 72 meter i diameter.

Om den 10 år lange gravning, hvor han et par uger om året gravede på en gravplads fra ældre og yngre jernalder ved Nørbæk, og om udgravningen af sølvskatten fra Tinghøj i august 2018 - en af de største sølvskatte fra vikingetiden i Danmark - der blev Ernst Stidsings sidste store feltopgave.

Billetter købes online hos museet.

Hør om det bedste fra et langt, arkæologisk liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce