Hospitalsdirektør om besparelser: - Naturligvis er det en forringelse for patienter i lokalområdet

Hospitalsdirektør Jonas Dahl må kigge langt efter sin velfungerende brystafdeling. Den flyttes nemlig til Viborg. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Hospitalsdirektør om besparelser: - Naturligvis er det en forringelse for patienter i lokalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinderne i Randers og på Djursland må beregne længere transporttid, når de skal opereres for brystkræft. Fremover skal de stemple ind i Viborg eller Aarhus. For den funktion bliver nemlig flyttet fra Randers.

Randers: Det var en ærgerlig hospitalsdirektør Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers, der onsdag morgen skulle orientere sine dybt berørte medarbejdere om regionsrådets dugfriske budgetforlig.

Politikerne har nemlig besluttet, at al behandling af brystkræft flyttes fra Randers til hospitalet i Viborg. Såvel mammografi som operation skal fremover foregå i byen, hvor regionen har sit hovedsæde.

- Det er en ekstremt velfungerende afdeling, der nu skal nedlægges. Det er jeg naturligvis ærgerlig over. Der er blevet ofret så mange ressourcer og lagt så mange kræfter i at få afdelingen til at fungere fuldstændig optimalt. Og så skal den nedlægges. Det er virkelig ærgerligt både for hospitalet, patienter og medarbejdere, siger Jonas Dahl, der endnu ikke har fuldt overblik over forligets konsekvenser.

- Vi ved ikke, hvor meget der skal flytte med fra de andre berørte afdelinger. Om vi eksempelvis beholder patologien og andre funktioner, der relaterer sig til brystafdelingen, siger Jonas Dahl.

Men screeningerne for brystkræft bliver i Randers og skal som hidtil foregå i Randers Sundhedscenter.

Lang vej til mammografi

Derimod ved han, at nedlæggelsen af afdelingen i Randers i kroner og ører beløber sig til 11,5 millioner kroner, der overføres til hospitalet i Viborg. Det betyder, at 20 stillinger ryger fra Randers til Viborg.

- Nu venter arbejdet med at koordinere med Viborg. Hvilke stillinger og medarbejdere, der eventuelt kan flytte med til afdelingen i Viborg.

Men for kvinderne i Randers- og Djurslandsområdet er det soleklart. De får længere, når de fremover skal opereres og behandles for eksempelvis brystkræft.

Mens brystafdelingen forsvinder til Viborg, så bliver den noget mindre afdeling for nuklearmedicin og klinisk fysiologi i Randers splittet op. De er også omfattet af politikernes ønske om at sammenlægge afdelinger.

- Tilsyneladende skal vi beholde den kliniske fysiologi, mens nuklearmedicinen skal flyttes til Aarhus, siger hospitalsdirektøren.

Det betyder i praksis, at patienter, der skal have gennemlyst organer og væv via radioaktiv medicin på gammakamera, skal en tur omkring Aarhus, mens den kliniske måling af organfunktionerne via fysiologiske målinger skal blive i Randers og lægges sammen med en anden afdeling her.

- Der er endnu en række ubekendte faktorer i budgettet, som vi hermed ikke kender omfanget og konsekvenserne af. Men alt i alt er det ærgerligt, at meget velfungerende afdelinger bliver flyttet fra Randers, ligesom det er beklageligt, at patienterne bliver pålagt øget transporttid og i mange tilfælde skal omkring flere afdelinger i forbindelse med deres sygdom og behandling, konkluderer Jonas Dahl.

Bemærk: Tidligere har der i denne artikel stået anført, at al mammografi flytter fra Randers. Dette er imidlertid ikke korrekt, da screeninger for brystkræft fortsat vil blive foretaget på Randers Sundhedscenter.

Hospitalsdirektør om besparelser: - Naturligvis er det en forringelse for patienter i lokalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce