Hospitalsdirektør om sundhedsreform: Vi er allerede godt i gang

Hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, Jonas Dahl, hilser opmærksomheden på sundhedsvæsenet velkommen. Arkivfoto

Hospitalsdirektør om sundhedsreform: Vi er allerede godt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens reform-udspil fra regeringen angående sundhedsvæsenet indebærer blandt andet, at de fem regionsråd får kniven. Men selvom strukturændringerne umiddelbart kan lyde omfattende, tager man mod forslaget med ro i sindet på Regionshospitalet Ra

Randers: Regeringen, med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen, præsenterede tirsdag formiddag det længe ventede sundhedsudspil i Spejlsalen på Christiansborg.

Et udspil som, såfremt der er flertal for det, vil betyde en nedlæggelse af de fem regionsråd. De vil i stedet blive erstattet af fem administrative enheder, og der vil blive etableret 21 sundhedsfællesskaber omkring landets akutsygehuse. Regionshospitalet Randers skal altså ifølge regeringens plan fremover være centrum for et sundhedsfællesskab, der tæller Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner.

Og det fællesskab eksisterer i realiteten allerede i dag under navnet Randersklyngen.

- Det interessante er, at vi fastholder det, vi allerede har. At vi mødes på tværs af hospital, praktiserende læger og kommuner og optimerer forholdene for patienterne. Jeg byder det velkomment, at der kommer endnu mere fokus på det, men vi er allerede godt i gang, og oplever et enormt godt og tillidsfuldt samarbejde, siger hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, Jonas Dahl.

- Man kan sige, det er noget, vi indtil nu har gjort af egen fri vilje, fordi vi kunne se, at man kunne skabe et bedre patientforløb. Vi er jo til for at hjælpe de borgere, som er tilknyttet vores område, og jeg synes faktisk, vi er blevet gode til at samarbejde på tværs af sektorer. Men det kan naturligvis altid blive bedre.

De 21 sundhedsfællesskaber skal iføle udspillet bestå af praktiserende læger, kommuner og hospitaler. Arkivfoto: Annelene Petersen
De 21 sundhedsfællesskaber skal iføle udspillet bestå af praktiserende læger, kommuner og hospitaler. Arkivfoto: Annelene Petersen

Glædeligt med fokus

Jonas Dahl understreger, at han som hospitalsdirektør hverken er for eller imod regeringens udspil. Strukturændringer som dem, der lægges op til, er en politisk beslutning, han helst holder sig udenfor. Han glæder sig dog over, at der både fra den ene og den anden side af folketingssalen tydeligvis er fokus på sundhedsområdet.

- Debatten viser jo, at man fra begge sider af Folketinget signalerer, at man er villig til at prioritere flere midler til sundhedsvæsenet, som på nuværende tidspunkt er udfordret på økonomien. Det er som regel der, vi oplever knuder i samarbejdet i den klynge, vi er en del af, siger Jonas Dahl.

Som en del af reform-udspillet har regeringen en målsætning om, at der på landsplan frem til år 2025 skal være 500.000 færre ambulante besøg og 40.000 færre indlæggelser. Et arbejde, man også allerede er godt i gang med på Regionshospitalet Randers, lyder det.

- En del af budgetforliget i Region Midtjylland indebærer også at skære ned i ambulante besøg og kontroller, og det arbejde er påbegyndt. Men det er ingen tvivl om, at vi godt kan skære ned her. Nogle patienter oplever sikkert, at de nogle gange indkaldes til en kontrol, de måske ikke helt forstår årsagen til. Så det kan vi godt blive skarpere på, medgiver Jonas Dahl.

Hvorvidt reformen kan gøre fremtiden for Regionshospitalet Randers mere eller mindre usikker, er ikke en diskussion, Jonas Dahl ønsker at gå ind i.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der også de kommende år er et regionshospital i Randers. Vi har et hospital, der fungerer rigtig godt, og jeg har ikke hørt noget, der indikerer, at der skulle være forringelser på vej.

Hospitalsdirektør om sundhedsreform: Vi er allerede godt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce