Hund skabte ulve-alarm i Hornbæk

Flere personer mente fredag at have set en ulv i Over Hornbæk. Arkivfoto

Hund skabte ulve-alarm i Hornbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere personer mente fredag eftermiddag at have set en ulv i Over Hornbæk. Det viste sig dog at være en løssluppen hund.

Randers: Randers Amtsavis fik fredag eftermiddag henvendelser fra folk, der var overbeviste om, at de havde set en ulv lunte rundt på en mark ved Kjølvejen i Over Hornbæk. Nu maner én af områdets beboere dog til besindighed.

- Det var ikke en ulv, det var en løssluppen hund af slædehundsracen. Det er jeg fuldstændig sikker på, for hunden krydsede vejen fem meter foran min bil, så både jeg og den forankørende måtte bremse hårdt op, fortæller Jesper Holm og tilføjer, at hunden endda havde seletøj på.

- Det skete, da jeg var på vej over og hente min søn i skolen, og da vi et stykke tid efter kørte tilbage ad samme vej, så jeg ejeren fange hunden og tage den med sig, forklarer han.

Randers er ikke ulve-egnet

Ifølge ulveeksperten Kent Olsen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus er det da heller ikke sandsynligt, at en ulv slår sig ned i Randers-området.

- I Danmark har vi en vestjysk ulvefamilie, der består af to voksne ulve og otte hvalpe. Derudover har vi en enlig hanulv i Vendsyssel - og det er dét. Der kan selvfølgelig godt være en enkelt eller to nyindvandrede ulve i landet, som endnu ikke er registreret, men uanset hvad, ville de ikke vælge at slå sig ned omkring Randers. Hvis en ulv nogensinde kommer i nærheden af Randers, ville den hurtigt vandre videre til et sted med store, sammenhængende naturområder med skov og hede og masser af hjortevildt. Som eksempelvis Vestjylland eller Djursland, forklarer Kent Olsen.

Det er dog langt fra første gang, at hunde er blevet forvekslet med ulve.

- Det kan være virkelig, virkelig svært at skelne mellem en hund og en ulv. Så det er ikke usædvanligt, at vi modtager billeder af dyr, som folk er fuldstændig overbeviste om er en ulv, men hvor det viser sig at være en hund i stedet. Faktisk er det tilfældet for langt størstedelen af de henvendelser, vi får, fortæller han.

Hund skabte ulve-alarm i Hornbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce