Husejere får mulighed for økonomisk støtte

Nu kan du søge om kommunal støtte, hvis du har planer om at renovere dit gamle hus på landet. Kommunen har nedsat et bygningsforbedringsudvalg, der kan bevilge penge til projekter, der omfatter istandsættelse af det ydre på bevaringsværdige bygninger og indretning af byrum i landdistrikter. Målet er at skabe smukke landsbyer - som her i Hald. Arkivfoto: Lars Rasborg

Husejere får mulighed for økonomisk støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Kommune vil belønne istandsættelse af gamle huse i landsbyerne - på visse betingelser.

Randers: Randers Kommune er nu klar til at sætte penge på højkant, hvis beboere i landsbyerne vil renovere og istandsætte gamle, bevaringsværdige huse. Der er sat to puljer af på hver 300.000 kroner, der kan søges, hvis man vil i gang med for eksempel at lægge nyt tag på, reparere bindingssværk, skifte vinduer ud eller på anden vis give sit hus et pænere ydre.

- Man kan få bevilget støtte på op til 50 procent af udgiften. Betingelsen er, at det bliver gjort på den rigtige måde, fortæller arkitekt Ane Nørholt Foghmar fra kommunens planlægningsafdeling.

Målet er nemlig at give landsbyerne et kønnere udseende, og derfor er det vigtigt, at de gamle huse sættes nænsomt og korrekt i stand.

Første ansøgningsrunde er i gang, og man kan søge via kommunens hjemmeside frem til april. Derefter er det op til det nye bygningsforbedringsudvalg at beslutte, hvilke projekter der skal have støtte.

Bygningsforbedringsudvalget
Det nye bygningsforbedringsudvalg består af:Niels Erik Christensen og Karen Lagoni, byrådsmedlemmer

En repræsentant fra hver af foreningerne Foreningen for BY- og Land i Randers Kommune, Randers Lejerforening og Kronjysk LandboforeningUdvalgets formand er Birgit Veje

Forskønnelse af byrum

Udvalget er nedsat efter byfornyelseslovens paragraf 30. Det har kompetence til at uddele de midler, kommunen har afsat til formålet. Pengene kan enten gå til istandsættelse af bevaringsværdige bygninger eller til indretning af byrum i landdistrikter.

Det kan komme på tale på arealer, hvor der tidligere har stået et hus, der er blevet revet ned.

Hvis det er en bygning, der skal forbedres, kan udvalget stille relevante betingelser af arkitektonisk, materialemæssig og udførelsesmæssig karakter, hvis der skal gives støtte.

I slutningen af året vil der komme en endnu ansøgningsrunde, hvor man kan søge om støtte fra en ny pulje, også på 300.000 kroner.

Med puljerne og det nye bygningsforbedringsudvalg vil kommunen sætte endnu mere fokus på at forskønne og udvikle landdistrikterne.

Husejere får mulighed for økonomisk støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce