Hvad skal der ske i midtbyen? Randers har brug for DIN mening

Midtbykoordinator Anne Iversen Hansen (tv), citychef Mette Bræmer-Jensen og sektionsleder Britta Pørksen glæder sig til at høre forslag og ønsker fra Randers-borgerne, når der inviteres til midtbykonference. Foto: Annelene Petersen

Hvad skal der ske i midtbyen? Randers har brug for DIN mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers City har meget at byde på og kommunen inviterer nu borgerne til at komme med deres ideer og forslag til, hvordan byens gader, torve og pladser kan bruges endnu bedre.

Randers: Har du nogle gode ideer til, hvordan midtbyen i Randers skal se ud? Nogle forslag til, hvad der mangler i forhold til at gøre den centrale by endnu mere hyggelig at opholde sig i?

Nu er der mulighed for at komme frem med ideer, ønsker, forslag og kommentarer til byens udvikling.

Lørdag 8. september holder Randers Kommune en midtby-konference, som er åben for alle, der har lyst til at bidrage til byens udvikling. En sparringgruppe har igennem længere tid arbejdet med midtbyens potentialer og muligheder, men nu skal hverdagens eksperter på banen - gerne så mange som muligt. På konferencen er alle velkomne. Målet er at få lavet en strategisk udviklingsplan for midtbyen.

- Borgerne skal i spil. Hvor vil I gerne have ændringer, og hvor ser I nye muligheder, spørger Britta Pørksen, der er sektionsleder i Randers Kommune.

Hun understreger, at der ikke er nogen facitliste, men at det handler om at få så mange forslag som muligt til, hvad man kan gøre for at gøre midtbyen endnu mere indbydende.

- Vi vil gerne ryste posen og ikke være bundet af vi plejer at ... det handler om at gentænke midtbyen, siger hun.

I forbindelse med midtby-konferencen, der holdes på Underværket, laver studerende på den Skandinaviske Designhøjskole deres kreative bud på, hvordan et af byens "ømme" punkter, den del af Middelgade der står tom, kan få nyt liv.

Midtbykonference og udstilling
Randers Kommune inviterer lørdag 8. september til midtbykonference.

Det foregår i Underværket, Stemannsgade 9c fra klokken 12 til 16.

I Værkstedet i Mellemsalen er der mulighed for at komme med ideer, ønsker og forslag til midtbyens udvikling.

i Maskinrummet i Store Sal er der hele eftermiddagen oplæg med politikere, fagfolk og debattører om, hvordan fremtidens midtby kan forme sig.

Udenfor vil der være en udstilling lavet af eleverne på Den Skandinaviske Designhøjskole, med forslag til hvordan der skabes nyt liv i en del af Middelgade.

Der er gratis adgang, og det er ikke nødvendigt at melde sig til. Man kan deltage i hele eller dele af programmet.

Midtbykonferencen er en del af arbejdet med at lave en strategisk udviklingsplan for midtbyen.

Se mere på www.randersmidtby.randers.dk
I løbet af Randers Ugen var Rådhustorvet forvandlet til et hyggeligt samlingssted. Nu er sandkassen, planterne og møblerne værk igen - men er det sådan noget, vi gerne vil have mere af? Foto: Mathias Fredslund Hansen
I løbet af Randers Ugen var Rådhustorvet forvandlet til et hyggeligt samlingssted. Nu er sandkassen, planterne og møblerne værk igen - men er det sådan noget, vi gerne vil have mere af? Foto: Mathias Fredslund Hansen

Byrum til alle

Tanken er, at nogle af de forslag, der kommer, skal prøves af i praksis.

- Byen forandrer sig hele tiden, og der kommer nye måder at bruge byen på. Vi vil gerne støtte de positive tendenser, siger midtbykoordinator Anne Iversen Hansen.

Omkring Rådhustorvet er der i de seneste år kommet en klynge restauranter og cafeer, så torvet fremstår som et samlet restaurantområde.

I Houmeden har butikkerne bygget videre på, at cityforeningen for et par år siden satte pallemøbler op i kvarteret, og har selv lavet hyggelige små "byrum" udenfor butikkerne.

- Nu er det blevet et eftertragtet sted at være, fortæller citychef Mette Bræmer-Jensen.

Hun understreger, at det i høj grad handler om at finde ud af, hvad torve og gader skal indeholde - hvordan der skabes byrum som giver folk lyst til at slå sig ned.

Et godt eksempel er den nye legeplads på Slotspladsen, der har givet liv til området.

Østervold er glimrende til store arrangementer som for eksempel Randers City Stafet. Men vi skal ikke være bange for at have en stor, åben plads i byen til hverdag, mener sektionsleder Britta Pørksen. Foto: Annelene Petersen
Østervold er glimrende til store arrangementer som for eksempel Randers City Stafet. Men vi skal ikke være bange for at have en stor, åben plads i byen til hverdag, mener sektionsleder Britta Pørksen. Foto: Annelene Petersen

Vær stolt af midtbyen!

Midtbyen har udfordringer - for eksempel konkurrence fra storcentret og nethandlen, de trafikale forhold og parkering.

Men når det er sagt, så er det vigtigt at huske på, at Randers har en velfungerende kerne, hvor middelalderbyen og den moderne handelsby er smeltet sammen og dermed giver besøgende en helt speciel oplevelse.

- Vi har brug for at sætte en retning, siger Mette Bræmer-Jensen om arbejdet med en udviklingsplan for midtbyen. Det hele skal ikke ske på en gang, men nu skal der sættes ord på, hvad der skal arbejdes videre med.

- Det er vigtigt at huske på, at det går rigtig godt mange steder, understreger hun.

Derfor er det afgørende, at der er en stolthed over at være en del af byens handelsliv, der er varieret og hele tiden udvikler sig.

En flot åben plads

Også vores måde at bruge byen på - og bo i den på - ændrer sig. Og det skal der være fokus på i arbejdet med strategiplanen.

- Mange seniorer vil gerne bo i bymidten, ikke i et rækkehus i udkanten af byen, siger Britta Pørksen.

I det hele taget vil folk gerne bo centralt, så derfor er det måske en god idé at omdanne tomme butikker til lejemål. Det er nogle af de ting, der skal drøftes.

Mette Bræmer-Jensen peger på, at byens områder har forskellige funktioner, og derfor er det naturligt, at der ikke er liv alle vegne på alle tidspunkter af døgnet.

For eksempel lukker butikkerne i Brødregade sidst på dagen. Men til gengæld er der åbent på og omkring Rådhustorvet og i Storegade.

- Østervold har mange funktioner. Og man skal ikke være bange for at have en stor åben plads i byen. Når der er store arrangementer som markeder, løb og træf er det dejligt at have god plads til det hele lige midt i byen. Og til daglig fungerer det åbne byrum som et åndehul, siger Mette Bræmer-Jensen.

Nu er det op til borgerne at komme med gode ideer til og ønsker om, hvad der skal ske i midtbyen.

Hvad skal der ske i midtbyen? Randers har brug for DIN mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce