I denne uge er der spotlys på hjerneskader

Uge 11 er international hjerneuge. Arkivfoto: Scanpix

I denne uge er der spotlys på hjerneskader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uge 11 er international hjerne-uge, og der er masser af uvidenhed og mange fordomme om det at leve med en hjerneskade, lyder det fra fagfolk.

Randers: Vi kan alle rammes af en hjerneskade, og i Danmark lever der cirka 300.000 mennesker med en hjerneskade, de ikke er født med.

Denne uge, uge 11, er udnævnt til international hjerne-uge, og her får vi alle en mulighed for at sætte os mere ind i sygdommen. Hjernecenter Randers sætter nemlig fokus på helt almindelige mennesker og deres liv på godt og ondt med en senhjerneskade.

En senhjerneskade kan for eksempel opstå efter en blodprop i hjernen, en hjerneblødning, en sygdom eller en ulykke. Mere end halvdelen af mennesker med senhjerneskader er under 65 år.

- Der er meget uvidenhed og mange fordomme om mennesker med hjerneskader, og vi vil gerne bidrage til et mere nuanceret syn på livet med en senhjerneskade, siger Bente Østrup Brøgger, leder af socialområdets indsats for senhjerneskader i Randers Kommune.

For at sprede budskabet har Hjernecenter Randers produceret fire videoportrætter af mennesker fra Randers med senhjerneskader.

- Der er tale om helt almindelige mennesker med masser af indhold i livet på trods af den livsomstændighed, der har givet dem en senhjerneskade. Vi vil gerne opfordre til, at så mange som muligt hjælper med at dele budskabet, så vi får skubbet til fordommene om mennesker med hjerneskader, siger Bente Østrup Brøgger.

Videoerne har premiere torsdag 14. marts og bliver herefter tilgængelige på Randers Kommunes facebookside og hjemmeside.

Uge 11 byder desuden på et foredrag, en koncert og et åbent hus arrangement i bo- og aktivitetstilbuddet Lene Bredahls Gade.

Fakta om senhjerneskader
Cirka 300.000 mennesker i Danmark lever med en hjerneskade, de ikke er født med: Det kaldes en senhjerneskade eller en erhvervet hjerneskade.

Mere end halvdelen af de mennesker, der er indlagt med en erhvervet hjerneskade, er under 65 år.

Mænd bliver langt oftere ramt af traumatiske hjerneskader end kvinder, da de i langt højere grad er involveret i vold og trafikulykker.

Mennesker med erhvervet hjerneskade har en øget risiko for at udvikle psykiske lidelser.

I denne uge er der spotlys på hjerneskader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce