Inden skæbneaften: Politikere tilbyder S nyt budget

I aften skal byrådet i Randers Kommune vedtage det endelige budget for det kommende år. Foto: Annelene Petersen

Inden skæbneaften: Politikere tilbyder S nyt budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi har ingen ultimative krav, lover Radikale Venstre, SF, Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten.

Randers: Det budget, som Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti i aften forventes at vedtage, er blevet kritiseret fra flere sider. Ikke kun fra politiske modstandere, men også fra en lang række faglige organisationer, der er bekymrede over konsekvenserne af de besparelser, budgettet indebærer. Helt konkret, at der de kommende år skal spares en halv procent i alle kommunale forvaltninger - svarende til 20 millioner kroner alene i 2019.

"Størstedelen af kommunens udgifter er bundet op på løn, og det er svært at forestille sig, at forringelserne ikke vil få konsekvenser i form af dårligere service på de forskellige velfærdsområder. Uanset, om det er børn og unge, der går i børnehave eller skole, ældre, der får brug for hjælp i hjemmet, eller alle andre, der har brug for de forskellige velfærdsydelser", lyder det blandt andet i et åbent brev til forligspartierne fra de faglige organisationer. Et brev, hvor partierne også bliver opfordret til at sadle om og i stedet investere i velfærden.

Den massive kritik fra flere sider får nu Radikale Venstre, SF, Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten, som står uden for det nuværende budgetforlig, til at sende en sidste appel til Socialdemokratiet om at lytte til kritikken og i stedet gå sammen med dem om at skabe et flertal til et nyt budget. Et budget, hvor en del af besparelserne bliver fjernet, og skatten i stedet bliver hævet.

- Vi står klar til at hjælpe socialdemokraterne med at gennemføre et budget uden store nedskæringer. Vi er klar til at trække i arbejdstøjet, hvis socialdemokraterne sammen med os vil lave et budget, hvor velfærden og de ansattes arbejdsmiljø igen bliver prioriteret - gerne finansieret via den skattestigning, som socialdemokraterne tidligere har været fortalere for, og som de gik til valg på.

- Vi er kort sagt klar til at indgå i konstruktive forhandlinger uden ultimative krav, lyder det i en fælles udtalelse fra de fem partier og lister.

S forbliver tavs

Det har ikke været muligt at træffe den socialdemokratiske borgmester Torben Hansen for en kommentar, men Randers Amtsavis har ad flere omgange været i kontakt med Socialdemokratiets formand Svend Bak, som dog hverken vil kommentere kritikken af budgettet eller de fem partier og listers tilbud om at gå i dialog.

Heller ikke de fem partier og lister har endnu hørt fra Socialdemokratiet.

- Indtil videre har der været skræmmende stille, siger Charlotte Broman Mølbæk (SF), som ikke lægger skjul på, at det er nu, der skal handles, hvis et nyt budget skal udarbejdes inden byrådsmødet klokken 17.

- Der er stadig nogle timer til, at budgettet står til at skulle vedtages, så vi kan nå det endnu, siger hun og fortsætter:

- Som politiker skal man aldrig se sig for fin til at ændre sin mening, hvis man kan se, det er noget skidt, man er ved at vedtage. Så jeg håber, Socialdemokratiet siger ja til at gå i dialog med os. Hvis de holder fast i det nuværende budget, vil det få kæmpestore negative konsekvenser for hele Randers Kommune. Ikke mindst for børnene og de socialt udsatte borgere. Det var ikke det, Socialdemokratiet gik til valg på, og det er det, de nu får så pokkers meget kritik for.

Inden skæbneaften: Politikere tilbyder S nyt budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce