Indras fødsel risikerer at blive lockoutet

 Indra Zaboraite-Thomsen er ikke begejstret for, at hendes fødsel risikerer at falde sammen med konflikten på det offenlige arbejdsmarked. "Men fødslen skal nok gå godt - og jeg håber, sygehuspersonalet får noget ud af konflikten," siger hun. Foto: Morten Lund

Indras fødsel risikerer at blive lockoutet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indra Zaboraite-Thomsen tror på, at de nødvendige hænder vil være til stede, når hun skal føde - konflikt eller ej.

RANDERS: Indra Zaboraite-Thomsen er højgravid, og fødslen forventes at gå i gang 9. april. Det er dagen før regionens lockout vil ramme mange sygehusafdelinger - også fødeafdelingen på Regionshospitalet Randers.

- Det er selvfølgelig ikke noget, jeg har lyst til at gå og tænke på nu. Jeg vil hellere bruge mine kræfter på helt andre ting. Men lige nu bekymrer jeg mig da mere om, hvorvidt der kommer nogen, når vi ringer, end om at forberede vores nye børneværelse, siger hun.

Hun glæder sig dog over, at hun har prøvet at føde før: Hendes ældste søn fylder to år til maj.

- Havde jeg været førstegangsfødende, ville jeg have været meget tættere på at gå i panik, så jeg har virkelig ondt af de mennesker, der står overfor at blive forældre for første gang. Men jeg har talt med min jordemoder, og hun mener ikke, man overhovedet kan skære mere ned på bemandingen på fødeafdelingen. Deres virkelighed har længe reelt været et nødberedskab, så måske kommer vi slet ikke til at mærke en eventuelt lockout særlig meget.

Havde jeg været førstegangsfødende, ville jeg have været meget tættere på at gå i panik, så jeg har virkelig ondt af de mennesker, der står overfor at blive forældre for første gang. Men jeg har talt med min jordemoder, og hun mener ikke, man overhovedet kan skære mere ned på bemandingen på fødeafdelingen.
Indra Zaboraite-Thomsen, mulig lockout-fødende

Sympati med personalet

Hun er selv kommunalt ansat som indkøbskontroller, og hendes mand er sygeplejerske, så de kender begge til en vis grad systemet indefra.

- Jeg ved, hvor hurtigt personalet på sygehusene allerede løber, så de ansatte har min udelte sympati i den konflikt, der er under opsejling. Selvfølgelig er jeg da træt af, at det lige er mig, der bliver fanget i konflikten. Men sådan en situation vil altid gå ud over nogen. Jeg håber bare, at de offentligt ansatte får noget ud af deres anstrengelser.

Et skræmmende eksempel fra hendes egen verden er mødet med den jordemoder, der bistod ved hendes første fødsel.

- Hun var med hele fødslen igennem. Men derefter så vi hende ikke. Hun var gået ned med stress.

Og selv om hun fortæller, at der ikke havde været det store behov for at trække på sygehusets beredskab, da hun fødte første gang, foregik det ikke helt uden dramatik.

- Jeg havde en meget lang fødsel, og barnet begyndte at vise tegn på stress. Så blev der tilkaldt flere læger for at overvåge fødslen - men heldigvis gik panikken over, og jeg kunne føde i god ro og orden, fortæller hun.

En indlæggelse måske problematisk

I forbindelse med Indra Zaboraite-Thomsens første fødsel stødte der desuden en infektion til - hvilket betød, at hun og sønnen var indlagt på sygehuset en uge efter fødslen.

- Skulle det ske igen, kommer vi nok til at mærke mere til en eventuel konflikt. Men det sker da forhåbentlig ikke - og under alle omstændigheder kan vi ikke gøre andet end at vente og se.

Indras fødsel risikerer at blive lockoutet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce