Indstillet til pris: Lenes mand faldt pludselig om i garagen

En fredag i maj 2018 tog en dramatisk drejning for ægteparret Lene og Henrik Nørgaard. Foto: Alberte Damgaard Pedersen

Indstillet til pris: Lenes mand faldt pludselig om i garagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

43-årige Lene Nørgaard fra Randers er nomineret til Årets Førstehjælper 2019 efter at hun reddede sin mands liv sidste år i maj.

Randers: 4. april uddeler Røde Kors prisen Årets Førstehjælper 2019 i samarbejde med privathospitalet Aleris-Hamlet. Tre personer er nomineret til prisen. Alle tre har reddet liv med førstehjælp. Den ene er 43 årige Lene Nørgaard fra Randers, der reddede sin mand Henriks liv en majdag sidste år.

Lene Nørgaard husker tydeligt fredag 25. maj 2018.

- Vi var gået på weekend nogle timer tidligere og havde spist aftensmad. Vi sad og talte om, hvordan dagen var gået, og hvad vi skulle bruge weekenden til. Vejret var jo fantastisk på det tidspunkt, fortæller Lene Nørgaard.

Undervejs i samtalen blev Henrik dårlig og gik ovenpå for at lægge sig. Han kunne ikke rigtigt finde ud, hvad der var galt.

- Han kastede op, så vi troede, at det var et maveonde, men det begyndte at snurre i armene, og derfor ville jeg have ham til vagtlægen. Ude i garagen faldt han om, og jeg måtte nærmest gribe ham, mens jeg havde lægen i røret, fortæller Lene Nørgaard, der måtte læne sig op af det førstehjælpskursus, hun havde været på ti år i forvejen.

- Min mand havde været afsted på førstehjælpskursus en måned i forvejen, og der havde vi talt om, om jeg mon kunne huske det, fortæller Lene Nørgaard.

Det lykkedes hende at holde cirkulationen i gang på Henrik, indtil ambulancefolkene kom til og gav Henrik Nørgaard stød, inden han blev kørt på sygehuset, hvor han blev opereret.

På Skejby Sygehus lå Henrik i kunstigt koma i seks dage, inden han vågnede op. Og han var meget afkræftet, da han vågnede.

- I dag har han det fint efter omstændighederne, men blev han sat noget tilbage fysisk. Han tabte 10 kilo, og det var rene muskler, fortæller Lene Nørgaard.

45-årige Henrik Nørgaard, der er uddannet bygningskonstruktør, er stadig ved at genoptræne både krop og hukommelse. Men han er i live, og det kan han takke Lene for.

De to andre nominerede er 26-årige Martin Nordstjerne fra Næstved og 25-årige Julie Sørensen fra Odense er nomineret til Årets Førstehjælper 2019.

Vinderen modtager en check på 10.000 kroner.

Han kastede op, så vi troede, at det var et maveonde, men det begyndte at snurre i armene, og derfor ville jeg have ham til vagtlægen. Ude i garagen faldt han om, og jeg måtte nærmest gribe ham, mens jeg havde lægen i røret.
Lene Nørgaard, nomineret til prisen som Årets Førstehjælper

Indstillet til pris: Lenes mand faldt pludselig om i garagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce