Ingen ændringer nu: Politikere vil først drøfte gratis parkering i midtbyen til efteråret

Der bliver ikke indført gratis parkering i Randers midtby i år. Politikerne vil til efteråret drøfte, om det skal indføres i 2020. .Foto: Annelene Petersen

Ingen ændringer nu: Politikere vil først drøfte gratis parkering i midtbyen til efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti fik ingen opbakning til forslag om at indføre tidsbegrænset gratis parkering i Randers midtby. Men politikerne vil tage sagen op, når der skal lægges budget for 2020.

Randers: Et forslag fra Dansk Folkeparti om at lave tidsbegrænset gratis parkering i midtbyen fik ikke støtte fra resten af byrådet, da sagen blev behandlet mandag aften. Selv om flere politikere havde sympati for tanken, så kunne ingen gå ind for at indføre gratis parkering nu, da det vil betyde at der kommer færre penge i kassen end forventet i 2019.

Til gengæld var alle 31 politikere enige om, at sagen skal drøftes til efteråret, når der skal lægges budget for 2020 og de kommende år.

Dansk Folkeparti mente dog, at gratis parkering i to timer burde indføres nu.

- Gratis parkering er blevet et våben i krigen om kunderne. Horsens, Frederikshavn og mange andre byer har indenfor kort tid etableret gratis eller tidsbegrænset parkering. Hvorfor kan vi så ikke? spurgte Frank Nørgaard (DF).

- Vi har et problem med en midtby der har det svært, men man bør lave en samlet strategi. Storcentret har været gift for midtbyen, mente Kasper Fuhr Christensen (VL).

- Jeg kan ikke stemme for et ikke-finansieret forslag. Og jeg tror ikke, det er på denne måde man hjælper midtbyen, men ved at skabe flere parkeringspladser. Nogen driver erhverv indenfor parkering, og så udkonkurrerer vi dem med dette forslag. Det er et problem, sagde Claus Omann Jensen (V).

- Vi skal tænke på, at vi skal gøre det nemmere for dem, der ikke lige kan tage bybussen ind for at handle, mente Frank Nørgaard.

- Gratis parkering er blevet et våben i krigen om kunderne. Horsens, Frederikshavn og mange andre byer har indenfor kort tid etableret gratis eller tidsbegrænset parkering. Hvorfor kan vi så ikke?
Frank Nørgaard (DF), formand for miljø- og teknikudvalget

En mere spændende midtby

- Midtbyen skal gøres mere spændende, det er mere vigtigt. Jeg har aldrig ledt efter en parkeringsplads i Randers. Der er blandt andet kommet nye parkeringspladser på Thors Bakke, sagde Mogens Nyholm (R).

- Det er relativt billigt at parkere i Randers. Vi har et p-hus i midtbyen, der er meget lidt udnyttet, sagde Charlotte Broman Mølbæk (SF).

Daniel Madié (K) understregede, at storcentret bruger de gratis parkeringspladser som slagnummer i reklamerne, så der er ingen tvivl om, at det er vigtigt for kunderne. Men han kunne ikke gå med til at vedtage at gøre parkering gratis lige nu, da det vil betyde færre penge end forventet i kommunekassen i 2019.

Et varmt emne

Emnet gratis parkering i midtbyen eller ej er et emne, der diskuteres i mange byer.

På onsdag samles byrådet i Aarhus, og her skal politikerne tage stilling til et forslag fra Dansk Folkeparti, der mener at der bør være gratis parkering i to timer på kommunale parkeringspladser indenfor ringgaderne.

DF mener, at Aarhus Kommune bør gøre dette for at fastholde en sund og varieret detailhandel i midtbyen. Men der ser ikke ud til at blive flertal for forslaget, blandt andet er Socialdemokratiet imod. Fra 1. februar 2019 har et bredt flertal i Silkeborg kommune indført to timers gratis parkering på alle kommunale parkeringspladser i byen. Byrådet her ønsker at gøre det mere attraktivt at bruge butikkerne i byen. Viborg og Herning kommuner har også gratis parkering.

Ingen ændringer nu: Politikere vil først drøfte gratis parkering i midtbyen til efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce