Ingen bliver fyret for at gufle kanelsnegle ved Randers-bagere: - De må spise alle de kager, de vil

Her ses noget af udvalget hos Helsted Bageren, da Amtsavisen ved en tidligere lejlighed var med til at fejre Kagens Dag. Arkivfoto: Lars Rasborg

Ingen bliver fyret for at gufle kanelsnegle ved Randers-bagere: - De må spise alle de kager, de vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsted Bageren og Vennelyst Bageri har ikke megen forståelse for, at en ung pige er blevet fyret i Føtex i Ebeltoft for at spise en kanelsnegl. De vil ikke selv nægte personalet at spise af kagerne.

Randers: Mens Føtex i Ebeltoft valgte at betragte en 18-årig piges indtag af en kanelsnegl som værende tyveri og ikke bare nøjedes med at fyre hende, men også bortviste hende for bestandigt fra samtlige 600 butikker i Salling Group, lyder der sødere toner fra to bagerier i Randers.

Hos hverken Vennelyst Bageri og Helsted Bageren er der slet ikke lignende restriktioner for de ansatte.

- Nej, overhovedet ikke. Jo mere, de spiser, jo bedre er det næsten, for så er man da sikker på, at de ikke køber det andre steder, siger Henrik Hallas, medindehaver af Helsted Bageren, med et smil i stemmen.

Han mener, det er fjollet, at Salling Group går så hårdhændet frem og ligefrem afskediger og bortviser en ungarbejder for at nyde godt af bagværket.

- Deres indkøbspriser er jo helt anderledes end vores, og hvorfor så ikke vælge i stedet at belønne sit dygtige personale med det overskud, som de hvert år kan fremvise, spørger bagermesteren retorisk.

Brødflov? Ikke her

Brød og kager bliver anset som værende frynsegoder hos Vennelyst Bageri, hvor personalet hver dag må tage varer med sig hjem for 50 kroner, og betaler halv pris for resten. Men når de er på arbejde, er der ingen restriktioner.

- Det står dem totalt frit at spise de kager, de har lyst til, når de er på arbejde. Der er slet ikke noget at komme efter, understreger bagermester Kent Møller Johansen.

Han henviser desuden til, at der er arbejdsgiverbetalte spisepauser i bageriet for de ansatte.

- Om de lige stopper op og spiser en gang morgenmad, eller om de tager en kop kaffe og en kage eller noget, det skal der altså være plads til, siger Kent Møller Johansen og fortsætter:

- Sådan må det være, når man sætter pris på sine medarbejdere.

Øjeblikkelig bonus

Men hvad er det så, kanelsneglen kan? Det har Amtsavisen spurgt de to lokale bagermestre om.

Henrik Hallas fra Helsted Bageren sammenligner det med rusen fra cigaretrøg, som møder næseboret hos en eksryger.

- Når andre tænder en cigaret, så er der jo nogen, der synes, det er det mest fantastiske, selv om de egentlig er holdt med at ryge. Men sådan har jeg det også med varme kanelsnegle, jeg kan simpelthen ikke stå for det. Jeg elsker duften af kanelsnegle, og især holder jeg af at spise dem, afslører bagermesteren.

Hos Vennelyst Bageri er der øjeblikkelig bonus, når spjældet bliver trukket, fortæller Kent Møller Johansen.

- Folk kan dufte det helt ude på parkeringspladsen. De stormer jo til butikken. Det gælder kanelsnegle, men også for brunkager og honningkager, det er helt fantastisk, lyder lovordene fra bagermesteren.

Ingen bliver fyret for at gufle kanelsnegle ved Randers-bagere: - De må spise alle de kager, de vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce