International filmfestival kommer til Randers

CPH:DOX on tour in Randers viser fra 20. - 31. marts 10 film for randrusianerne, og Randers er festivalens eneste stop i Østjylland. Foto: Iris/Scanpix

International filmfestival kommer til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dagene den 20.-31. marts ruller den Internationale dokumentarfilmfestival CPH: DOX til Randers, hvor 10 film præsenteret for randrusianerne. Blandt de danske kommuner, der får besøg af CPH: DOX on tour, er Randers det eneste stop i Østjylland.

Randers: Borgmester Torben Hansen er glad og stolt over, at Randers Kommune 20. - 31. marts viser et internationalt dokumentarfilmprogram i forbindelse med festivalen CPH: DOX.

Randers er udvalgt blandt en lille håndfuld kommuner udenfor København, og det er langt fra tilfældigt.

- Randers er kendt for sine ambitiøse kulturbegivenheder, og vi ser frem til sammen med Randers Kommune at kunne præsentere eksklusive dokumentarfilm fra ind- og udland. Film som får verdens- eller Danmarkspremiere under festivalen, siger projektleder for CPH: DOX ON TOUR, Adam Thorsmark.

CPH: DOX on tour i Randers bliver udover en række filmvisninger skræddersyet med events, debatter og samtaler om nogle af filmene. Filmfestivalen holdes i samarbejde med Randers Eventsekretariat og Randers Bibliotek.

CPH:DOX
Festivalen blev grundlagt i 2003 af CPH:DOX's nuværende direktør, Tine Fischer.Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til CPH:DOX 2018, hvor CPH:DOX slog alle rekorder med et totalt besøgstal på 110.500.

CPH:DOX arbejder for at blive den bedste filmfestival i og for verden. CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm. Festivalen forankrer dem yderligere i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses.

I håbet om at skabe reel social forandring søger CPH:DOX at være et rum for refleksion, demokratisk dialog og meninger på tværs af befolkningen. Og derved sikre at filmene, og deres tematikker, lever videre langt efter at tilskuerne har forladt biografsalen.
CPH:DOX on tour in Randers viser fra 20. - 31. marts 10 film for randrusianerne, og Randers er festivalens eneste stop i Østjylland. Foto: PR
CPH:DOX on tour in Randers viser fra 20. - 31. marts 10 film for randrusianerne, og Randers er festivalens eneste stop i Østjylland. Foto: PR

Fire første film klar

Dokumentarfilmene bliver vist i Kulturhuset sal på Stemannsgade 2, hos Underværket på Jens Otto Kraghs Plads og i Kulturhuset Langå på Bredgade 4.

Hver visning vil blive efterfulgt af enten debatter, artist talks eller andre events. De første fire dokumentarfilm i det lokale program er netop blevet offentliggjort.

Det drejer sig om "The Other Munch", som følger en af Nordens største litterære stjerner, den norske forfatter Karl Ove Knausgaard, i rollen som kurator på udstillingen med værker af folkehelten Edvard Munch.

Du kan også opleve doku-thriller om den svenske journalist og forfatter Stieg Larsson. Han er meste kendt for sin Millennium- trilogi om makkerparret Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.

I filmen "The Man Who Played With Fire" følges Larssons arbejde med at kortlægge og bekæmpe højreekstremistiske bevægelser i Sverige - en kamp, der gennemsyrede hele hans voksne liv.

Etisk diskussion

I filmen "Ferrante Fever" kan du blive klogere på den italienske forfatter, der går under pseudonymet "Elena Ferrante".

Hun står på listen over verdens 100 mest indflydelsesrige personer, selv om forfatteren endnu ikke har givet sig til kende til offentligheden.

Endelig vises "Hunting For Hedonia", der tager afsæt i den danske forfatter, videnskabsjournalist og ph.d. i neurobiologi, Lone Frank.

Hun har skrevet bogen "Lystens Pioner" om en glemt og kontroversiel psykiater, der var langt forud for sin tid med sine forsøg på at kurere psykiske sygdomme ved elektrisk dybdestimulation af hjernen.

Filmen lægger op til en efterfølgende etisk diskussion.

Program på vej

Derudover er der seks andre film på vej til det lokale festivalprogram.

- Vi er netop ved at lægge sidste hånd på programmet, og glæder os til snart at kunne præsentere hele programmet. Vi lægger meget vægt på, at det bliver en festival for hele kommunen. Vi arrangerer derfor også en visning i Langå. Ligesom vi arbejder med nogle temaer, der har aktualitet for livet i Randers, siger den kommunale eventchef, Mette Bertelsen.

Hele programmet for CPH: DOX on tour i Randers finder du på bibliotekets hjemmeside, hvor det også er muligt at købe billetter.

International filmfestival kommer til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce