Is- og kaffebar åbner ved ny legeplads på Slotspladsen

Sådan kommer den nye legeplads og oase for børnefamilierne i Randers til at se ud, når den om kort tid står færdig på Slotspladsern. Og lige overfor kommer så Slotspladsens Is- og Kaffehus. Visualisering: Randers Kommune.

Is- og kaffebar åbner ved ny legeplads på Slotspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers får en familievenlig isbar lige op ad den nye legeplads.

Randers: Slotspladsens Is og Kaffebar. Navnet fortæller klart, hvad det går ud på. I weekenden, når pladsens nye legeplads står færdig og klar til indvielse, vil restauratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der i forvejen driver tre kendte restauranter i deres hjemby Randers, slå dørene op for deres fjerde tiltag - den svalende isbar ved legepladsen.

- Vi har kigget på stedet gennem længere tid. Det er synd, lokalerne har stået tomme og set så trist menneskeforladte ud så længe, men det var ikke lige til at hitte på noget godt koncept til et spisested eller café på den centrale plads. Men så kom nyheden om legepladsen, og så syntes vi, det var oplagt at lave en familievenlig is-café på stedet, fortæller Dorthe Bjørn.

Og stedet, hun taler om, er den lille butik i den nordlige ende af pladsen, hvor der tidligere blandt andet har været en blomsterbutik.

Her er parret nu gået igang med at indrette lokalet til en familievenlig og hyggelig is-café, hvor eksempelvis mødregrupper og forældre med småbørn kan slå sig ned og lade børnene lege under opsyn på legepladsen lige over for, mens de selv nyder en is eller kop kaffe med hjemmelavet kage i cafeen overfor.

- Vi vil gerne bygge cafeen op omkring de værdier, vi har lagt vægt på på vores øvrige spisesteder Café Jens Otto i Underværket, Det Gamle Apothek og Restaurant Sejlklubben. Vi håber at skabe en helt speciel stemning - måske med lidt graffitti-kunst på væggene, strandskaller og lignende som på sejlklubben, fortæller Dorthe Bjørn. På Café Jens Otto er man gået all in med italiensk stil, billeder, vasketøj, ternede duge. Og på parrets tredje restaurant, Det Gamle Apothek på hjørnet af Adelgade og Møllestræde, er det gamle apotekergenstande og respekten for den gamle bygnings særkende, der er adelsmærket.

Om den nye is- og kaffebar skal være en sæsonrestaurant eller en mere permanent restaurant har parret endnu ikke lagt sig fast på.

- Lige nu skal vi bare igang, når legepladsen kommer, så mødre med barnevogne og andre kan nyde en is og få en kaffe og cheesecake og med tiden måske lidt lækkert og sundt fastfood. Vi har også fået ansat personale. Blandt andet har vi været så heldige at få en af pigerne fra den nu lukkede Andys kaffebar herned. Hun laver den mest pragtfulde cheesecake.

- Og ellers kommer menuen til at bestå af gammeldags is fra Premier Is, som vi har kendt i Danmark siden 1933. Det bliver med vafler og is i kugler, softice, hjemmerørt guf - og milkshakes og smoothies på kortet, fortæller Dorthe Bjørn.

Indtil åbningen skal lokalet shines op og møbleres, så der bliver plads til både issalg og spisende kunder. Flest ude tæt på legepladsen, men også med siddepladser indendørs.

Restauratørparret Dorthe Bjørn og Brian Pabst er ved at indrette deres nye is- og kaffebar på Slotspladsen, som de regner med at åbne samtidig med den nye legeplads den 16. juni. Foto: Mathias Fredslund Hansen.
Restauratørparret Dorthe Bjørn og Brian Pabst er ved at indrette deres nye is- og kaffebar på Slotspladsen, som de regner med at åbne samtidig med den nye legeplads den 16. juni. Foto: Mathias Fredslund Hansen.

Et foretagsomt par

Det er et kendt par i bybilledet, der nu tager endnu et spring og åbner den nye isbar. De to randrusianere, der begge har gået på Søndermarksskolen i Randers, har dannet par siden 1998, hvor de stødte ind i hinanden på Maren Knudsen. Dengang var Mike plejer på Rigshospitalet og ved at starte et murer- og malerfirma, mens Dorthe levede af at sælge og undervise i kunsten i lave figurer af trylledej. I en årrække boede de i Mikes 34 kvadratmeter store kolonihavehus i København, men så var skæbnen hård ved Dorthe, der i havde fået konstateret sklerose og gik ned med stress - og ikke kunne arbejde mere.

Parret kastede sig ud alternative behandlinger og blev tankefeltsterapeuter, rejste i Kina og Indien, men fandt dog ikke kuren mod sklerosen.

Sklerosen tvang parret til at flytte fra kolonihavehuset og overvejelserne gik på at tage ophold på Bali. Det blev dog droppet til fordel for et lille hus i Kærgade, Vorup, hvor parret åbnede alternativ klinik med kinesiologi og tanketerapi. Siden kom også salg af økologisk tøj til, og parret rykkede ind i Underværkets gamle glaspusteri. Men tøjsalget ikke var den store succes, gik det bedre med deres nye Café Jens Otto ved siden af, og tøjbutikken blev lukket.

Cafeen blev rigtigt populær og i 2014 overtog parret tillige forpagtningen af Restaurant Sejlklubben ved lystbådehavnen. Og i marts 2016 åbnede de efter en større istandsættelse Det Gamle Apothek, der tidligere har huset byens Krone Apotek. Denne restaurant ligger prismæssigt i et lidt højere prisleje end Jens Otto og Sejlklubben, der leverer mad, de fleste kan både lide og betale.

Ideer har parret stadig - og parret har tidligere fortalt til avisen, at de efterhånden ser lige så meget på tallene på bundlinjen som på interiøret - og at ideerne kommer sprudlende.

Og de ord står til troende. Om kort tid åbner de den seneste - Slotspladsens Is og Kaffebar.

Is- og kaffebar åbner ved ny legeplads på Slotspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce