It-piraterne inviterer til åbent skib

Coding Pirates henvender sig til børn og unge i alderen syv til 17 år. Pressebillede
Foto: Benjamin Pomerleau

It-piraterne inviterer til åbent skib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coding Pirates starter snart for første gang i Randers som fritidsaktivitet for børn og unge, og i Randers Ugen kan man få et indblik i livet som pirat i en verden af teknologi og kreativitet.

Piratsæsonen bliver snart skudt i gang, når Coding Pirates for første gang starter aktiviteten op for børn og unge i Randers. Det nye initiativ kommer til at foregå ligesom enhver anden fritidsaktivitet. I stedet for at gå til for eksempel spejder, leger man her med it, programmering og teknologi en gang om ugen.

Lørdag 13. august i starten af http://www.randersugen.dk" target="_blank">Randers Ugen holder piraterne åbent hus, så forældre, børn og unge kan et indblik i, hvad det vil sige at være it-pirat.

»Man kan se nogle af de ting, som vi kommer til at lege med. Man kan for eksempel styre et computerspil eller spille klaver på bananer, der er koblet til computeren,« siger afdelingskaptajn Jacob Saugmann, der selv er initiativtager til at få piraterne til byen.

Coding Pirates har allerede god vind i sejlene i byen, og allerede nu er der skrevet 31 børn på venteliste.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kommer til at foregå hos piraterne, hvor kreativiteten er i højsædet. Deltagerne vil for eksempel komme til at indtaste koder i computeren til Minecraft. Eller programmere robotter med Lego Mindstorms.

»På den måde får man muligheden for at lege med teknologi og ikke mindst selv være med til at udvikle den. Man er selv med til at skabe noget fra bunden, for eksempel computerspil. Man bliver nysgerrig på teknologien, og dermed bliver man bedre rustet til fremtidens udvikling inden for teknologi,« siger Jacob Saugmann.

Siden Randers Amtsavis skrev om piraternes komme i foråret, er bølgerne gået højt for initiativtagerne. Nu er der i alt 12 frivillige med i projektet. Derudover er det lykkedes at skaffe hjælp fra lokale virksomheder, som har støttet gruppen med udstyr.

»Det betyder, at det ikke længere er en forudsætning selv at medbringe sin egen computer. Den kan vi stille til rådighed, så alle kan være med,« fortæller Jacob Saugmann.

Sidst i august starter Coding Pirates op med sit første hold med 16 deltagere. Det hold kommer til at køre indtil december, og efter årsskiftet er det planen, at der skal være to hold.

Åbent skib-arrangementet kommer til at foregå på biblioteket, hvor også holdet fremover vil holde til.

It-piraterne inviterer til åbent skib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce