Johnny løb ind i flammerne for at redde sin kro: - Der var intet, jeg kunne gøre

Branden havde allerede fået godt fat i bygningen, da brandvæsnet nåede frem. Foto: Annelene Petersen

Johnny løb ind i flammerne for at redde sin kro: - Der var intet, jeg kunne gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En voldsom brand raserede i sidste uge Assentoft Kro. Kroejer Johnny Meier Skiffard håber snart at få afklaret, om kroen kan genåbne.

Assentoft: Da kroejer Johnny Meier Skiffard om morgenen fredag 3. august kørte igennem Assentoft, så han, at der foran hans kro holdt flere biler med katastrofeblink tændt.

- Først gik jeg ud fra, at det var nogle, der var kørt sammen. Men så så jeg, at de stod og pegede på min kro, fortæller Johnny Meier Skiffard, som i samme sekund kastede sin bil ind til siden og steg ud for at se, hvad der foregik.

Her opdagede han, at der kom røg ud af vinduerne på kroens førstesal. Johnny Meier Skiffard vidste, at kroen var lukket, og der dermed ingen mennesker var i bygningen. Alligevel skyndte han sig at løbe derind i håbet om selv at få slukket branden og dermed begrænset skaderne på den kro, han har investeret de sidste 12 år af sit liv i. På det tidspunkt havde flammerne dog allerede alt for godt fat i bygningen.

- Der var intet, jeg kunne gøre. Det stod hurtigt klart, fortæller han og tilføjer, at de folk, der stod ude på gaden, begyndte at hamre på ruderne og råbe, at han skulle komme ud, så det gjorde han. Og i bagklogskabens klare lys erkender han da også, at det var en farlig beslutning at løbe ind i den brændende bygning.

- Jeg tænkte måske ikke helt klart på det tidspunkt, siger Johnny Meier Skiffard, som heldigvis ikke kom noget til.

El-installationer skyld i brand

Øjeblikket efter, at kroejeren igen var kommet ud i sikkerhed, kom brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed Randers og tog over.

- Så var det ude af mine hænder, konstaterer Johnny Meier Skiffard, som de efterfølgende timer blot kunne stå på sidelinjen og betragte sin virksomhed gå op i røg.

- Det var selvfølgelig ikke nogen rar følelse, men heldigvis var det kun døde ting, der brændte, konstaterer han.

Da branden var slukket, gav politiets teknikere sig til at undersøge brandårsagen. En undersøgelse, der nu er afsluttet:

- Vores undersøgelser viser, at branden opstod i nogle el-installationer, og vi har nu lukket sagen, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

En stor uvished

Tilbage står Johnny Meier Skiffard med en brandskadet kro og en masse ubesvarede spørgsmål. Endnu ved han ikke, om det bliver muligt at genåbne Assentoft Kro.

- Jeg skal i den kommende uge mødes med alle involverede parter - blandt andet mit forsikringsselskab. Der får vi lov at komme ind i kroen, så vi kan vurdere skadernes omfang, fortæller han og fortsætter:

- Der bliver sikkert ikke truffet nogen endelig beslutning med det samme, men jeg håber da at få lidt mere klarhed over, hvad mulighederne er efter det møde. Og så snart jeg ved noget, giver jeg selvfølgelig kroens faste gæster besked.

Johnny løb ind i flammerne for at redde sin kro: - Der var intet, jeg kunne gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce