Kæmpe tagterrasse med restaurant på vej i midtbyen

Fra toppen af P-huset vil fremtidige gæster på tagterassen får en 360 graders udsigt - blandt andet over havnen. Foto: Annelene Petersen.

Kæmpe tagterrasse med restaurant på vej i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Tandhjulsfabrik planlægger at indrette taget af p-huset i Fischersgade som en oplevelses-terrasse, der skal tiltrække gæster - både fra byen og udefra.

RANDERS: - Vi vil bygge en tagterrasse ovenpå p-huset. En attraktion, der kommer til at blive kendt langt ud over Randers' grænser.

Så beskeden er ambitionen, som ejer af Randers Tandhjulsfabrik, Søren Fischer, netop har præsenteret.

- Terrassen bliver et oplevelsescenter, hvor folk både kan slappe af og nyde en 360 graders udsigt over Randers og opland. Og hvor der også bliver andre oplevelser at hente. Helt sikkert et spisested, men også andet.

Hvad dette "andet" så bliver, har idé-magerne endnu ikke lagt sig fast på. Søren Fischer har netop haft 20 elever fra Erhvervsakademiet Dania samlet en weekend på et vandrerhjem i Ebeltoft for at udvikle gode ideer til den kommende terrasse. 

- Og ideer var der mange af. De unge mennesker startede med at spørge, hvor mange penge det måtte lege med. Men de fik kun at vide, at vi taler om en eller flere millioner. I idéfasen skal de ikke begrænses af en stram økonomisk ramme, siger Søren Fischer.

Den 19. december sætter Søren Fischer, citychef Mette Bræmer-Jensen, turistchef Anne-Mette Knattrup og formand for Forum Randers Henri Amsler sig igen sammen med de 20 Dania-elever for at finpudse planerne.

En terrasse på toppen af p-huset vil også kunne blive et oplagt sted at vise frem for gæster, når Randers har besøg og har brug for at præsentere sig fra sin bedste side.
Anne-Mette Knattrup, Turistchef

Kunst og barbecue

Men selv om intet er besluttet endnu, vil Søren Fischer dog godt løfte sløret for nogle af de ideer, der er i spil.

- Ud over en overdækket restaurant, som der var bred enighed om skulle være der, taler vi blandt andet om en palmehave, en mere spraglet japansk have, rindende vand og romerske bade. Men hvad vi ender med, kan jeg ikke sige endnu.

- Jeg ser en kommende tagterrasse som et nyt fyrtårn for byen. En attraktion, som vil kunne tiltrække endnu flere gæster, siger Mette Bræmer-Jensen.

- Derfor bliver det også vigtigt at sikre, at forbipasserende fra gaden kan se, at der sker noget helt specielt ovenpå p-huset, lyder det fra  Anne-Mette Knattrup.

En mulighed er også at lade p-huset lægge kvadratmeter til faciliteter i forbindelse med et kommende flodbad.

- Og en terrasse på toppen af p-huset vil også kunne blive et oplagt sted at vise frem for gæster, når Randers har besøg og har brug for at præsentere sig fra sin bedste side. Der vil være direkte nedkig til regnskoven, grønne arealer og Dronningekajen - blandt meget andet, siger hun.

Ligesom der er store planer for, hvilke aktiviteter, der kan blive plads til på de mange kvadratmeter.

- For eksempel kunne jeg forestille mig en jazz-fest kombineret med en omgang barbecue. Ligesom store skulpturer eller andre kunstværker vil passe fint ind i konceptet.

Tagterrasse-aktivisterne lægger ikke skjul på, at de har skævet gevaldigt til den succes, varehuset Salling det seneste halve år har kunnet notere sig med sin tagterrasse.

- Og når de kan i århus, kan vi også i Randers, argumenterer de.

Byen til vandet - nu

Tanken bag den kommende tagterrasse er at bringe byen nærmere vandet - en tanke, som kommunens ambitioner længe har kredset om.

- Men vi kan ikke vente længere, så allerede i foråret går vi i gang med at indrette taget til publikum. Og regner med at kunne åbne Randers' nye tagterrasse sidst på sommeren, siger Søren Fischer.

Et mål for de ambitiøse planer er at gøre Randers endnu mere attraktiv. Men tagterrassen er på ingen måder et filantropisk foretagende, understreger han:

- Randers Tandhjulsfabrik er parat til at bruge en del penge på at etablere terrassen - og løbende udbygge den. Øverste dæk på p-huset breder sig over 2900 kvadratmeter, men i første omgang vil vi nok ikke bruge hele arealet til terrasse. Det kan komme efterhånden. Men samtidig skal det blive en forretning, vi kan tjene penge på.

Vigtigt er det også, at en ny tagterrasse kommer til verden i et samarbejde mellem Tandhjulsfabrikken og byen Randers.

- Og så skal terrassen bygges op - så vidt muligt i natur-materialer. Der er i forvejen masser af stål ovenpå P-huset. Så jeg forestiller mig gulve i teaktræ, grønne planter og læ til publikum. Min tanke er, at tagterrassen skal kunne bruges året rundt, siger Søren Fischer.

Kæmpe tagterrasse med restaurant på vej i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce