Kandidater underskriver vigtigt papir

10 af Velfærdslistens kandidater - fra venstre: Henrik Manero Hald, Ranil Senaratne, Teit Nørgård Madsen, Ole Gynther Heibøll Sørensen, Kasper Fuhr Christensen, Søren Buhl, Pernille Heibøll Sørensen, Jørn Bjerre, Majken Vestergaard og Tine Vinstrup. Pressefoto

Kandidater underskriver vigtigt papir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil gøre op med de uretfærdige privilegier og den luksus, som byrådsmedlemmerne har nydt godt af i mange år, siger Velfærdslisten.

Randers: De mange kandidater, der har kastet sig ud i valgkampen forud for kommunalvalget i Randers 21. november, har indgået forbund, aftaler og musketér-eder på kryds og tværs mellem partier og lister.

Nu har Velfærdslistens 13 kandidater skrevet under på, at de i den kommende valgperiode vil følge 30 etiske principper i forbindelse med listens politiske arbejde.

- I Velfærdslisten gør vi det, vi siger. Derfor er vi ikke bange for at blive målt på de principper og værdier, vi selv taler for. Hvis det lokale folkestyre skal fungere på en demokratisk, åben og ærlig måde, mener vi, at det er nødvendigt, at de folkevalgte følger de regler og principper. Vi vil gøre op med de uretfærdige privilegier og den luksus, som byrådsmedlemmerne har nydt godt af i mange år. Vores valgte skal ikke leve et dårligere liv end alle mulige andre, men de skal heller ikke have adgang til privilegier og luksus, der ikke er den almindelige borger forundt, siger Per Schultz-Knudsen.

Mange pligter

De 13 kandidater har blandt andet skrevet under på, at de har pligt til:

- at arbejde for at fremme velfærd, demokrati og social retfærdighed.

- i videst muligt omfang mødes med enhver borger, der udtrykker ønske herom.

- at inddrage hverdagens eksperter, det vil sige relevante borgere, medarbejdere og organisationer, så meget som muligt i byrådsarbejdet.

- i videst muligt omfang at inddrage de borgere, organisationer og medarbejdere, der bliver berørt af en sag, der behandles i byrådet - pligt til at indgå i tæt dialog med kommunens medarbejdere.

- at være særligt opmærksom på udsatte og sårbare grupper og sikre, at også sårbare og udsatte gruppers holdninger og opfattelser bliver hørt.

- være på vagt overfor kommunale lovbrud og svigt, især over for udsatte og sårbare grupper, og har pligt til at orientere borgere og offentlige myndigheder herom.

- at afvise at deltage i udlandsrejser på kommunens regning uden styregruppens godkendelse.

- ikke at tage imod gaver og privilegier fra virksomheder, organisationer eller personer, der kan have til hensigt at påvirke en sag.

- ikke at tage penge for at tale på eller deltage i et møde.

Kandidater underskriver vigtigt papir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce