Karinas mareridt måske på vej mod afslutning

Karina Pedersen har fået syn- og skønsmandens ord for, at der er noget om snakken, når hun klager over fejl og mangler i sit nybyggede rækkehus i Stevnstrup. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Karinas mareridt måske på vej mod afslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karina Pedersen, der, som vi berettede om i juni, har oplevet drømmen om et helt nyt hus blive virkeliggjort i et sagsmareridt om byggesjusk, har i en syn- og skønsrapport fået næsten 100 procents medhold i sine kritikpunkter.

Randers: Hun er blevet kaldt kværulant og også det, der er værre. Men nu har Karina Pedersen fra Stevnstrup fået en uvildig eksperts skriftlige forsikring for, at hun bestemt ikke er helt galt afmarcheret, når hun klager over kvaliteten af det helt nye rækkehus, hun flyttede ind i for godt halvandet år siden.

En frisk syn- og skønsrapport giver nemlig Karina Pedersen fuldt medhold i stort set samtlige de i alt 14 forhold, som syn- og skønsmanden er blevet bedt om at tage stilling til.

Sidst i juni fortalte vi om Karina Pedersens trængsler med at få bygherre og sælger af huset på Snerlevej i Stevnstrup til at erkende, at huset var behæftet med et ikke ringe antal fejl og mangler. En byggesagkyndig, Christian Høgstrup, som Karina Pedersen havde hyret for egne penge, bekræftede dengang overfor Amtsavisen, at fejlene ved nybyggeriet både var mange og alvorlige.

- Havde jeg haft lejlighed til at gennemgå det færdige hus, inden det blev solgt, havde jeg stærkt frarådet enhver at købe det, sagde Christian Høgstrup blandt andet til avisen.

Glad, men.....

Men Karina Pedersen havde købt huset og måtte så forsøge at få skaderne udbedret på sælgers regning. Det har dog vist sig at være svært. Dog er det lykkedes på et tidligt tidspunkt i sagsforløbet af få en voldgifts ord for, at det var ok, at Karina Pedersen deponerede ydelserne på huset, indtil Retten har afgjort, hvorvidt sælger kan pålægges at udbedre fejlene eller ikke.

Rettens stillingtagen kræver en syn- og skønsrapport, og det er altså en sådan, som nu foreligger.

Karina Pedersen er naturligvis glad for, at rapporten giver hende 100 procent ret i stort set alle stridsspørgsmål, men jubler gør hun ikke.

- Dels synes jeg, at rapporten umiddelbart virker lovlig optimistisk i sin vurdering af, hvad det vil koste at udbedre de pågældende fejl og mangler. Men det undrer mig også, at syn- og skønsmanden til et enkelt af spørgsmålene konkluderer, at han ikke kan tage stilling, da han ikke har kunnet få den nødvendige dokumentation, siger Karina Pedersen.

Centralt spørgsmål

Det ubesvarede spørgsmål er ellers - mener Karina Pedersen - ret centralt, idet det handler om, hvorvidt bygherren i forbindelse med isoleringen af huset har brugt de rigtige materialer til at opfylde kravene til energirammen A2010, eller med andre ord, om huset lever op til lovens krav til isolering og energiforbrug.

Karina Pedersen er faktisk i besiddelse af dels fakturaer på de anvendte materialer, dels e-mails, som viser, at man har valgt en billigere og dårligere løsning end den korrekte i forbindelse med isoleringsarbejdet.

- Jeg har ladet mig fortælle, at Retten, når den tager stilling i sager som denne, holder sig meget strikt til syn- og skønsrapporter. Så jeg frygter da lidt, at sælger slipper afsted med at levere et hus, der ikke lever op til lovens krav, siger hun.

Giver ikke op

Om det lykkes at overbevise Retten om, at de valgte isoleringsmaterialer ikke opfylder gældende krav, vil vise sig, når Retten i nærmeste fremtid skal behandle sagen. Uanset, hvordan udfaldet bliver, slutter konflikten mellem Karina Pedersen, og firmaet bag byggeriet, Snerlevej Aps, ikke med den forestående retssag.

Retssagen handler nemlig udelukkende om de fejl og mangler, som blev konstateret i forbindelse med overdragelsen af huset i sin tid, og som var årsag til, at en voldgift afgjorde, at det var i orden, at Karina Pedersen tilbageholdt og deponerede indbetalinger til huset.

Men siden har flere problemer vist sig, og dem er Karina Pedersen heller ikke til sinds at ignorere. Derfor bliver den aktuelle retssag formentlig ikke den sidste.

- Det en sag, der har kørt længe og fyldt meget, og det har været op ad bakke hele vejen. Særligt efter at nogle af mine naboer har været i avisen og fortalt, at de skam er glade for deres huse, har jeg fået ubehagelige kommentarer på blandt andet Facebook, og selv mine børn har måttet høre for, at de har en kværulantisk mor. Men nu har en uvildig rapport givet mig ret, og jeg giver ikke op, lover Karina Pedersen.

Karinas mareridt måske på vej mod afslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce