Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Kasper Honoré om Street Food: Tarteletter er et must!

Står det til Kasper Honoré, vil Fabrikken her snart være delvist fyldt med spændende madboder. Foto: Lars Rasborg

Kasper Honoré om Street Food: Tarteletter er et must!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Honoré og de øvrige bag initiativet "Fabrikken" på Industrivej vil - om alt går efter planen - meget snart byde velkommen til en randrusiansk pendant til Aarhus Street Food.

Randers: - Vi vil hverken kopiere Aarhus Street Food, Papirøen i København eller for den sags skyld de små madboder i Brooklyn, New York. Men vi vil lade os inspirere af det hele og så skabe vores eget, oplevelsesrige sted.

Det siger Kasper Honoré, som netop har barslet med en ny idé: Randers Streetfood.

Adressen bliver på Industrivej - på "Fabrikken", som samme Kasper Honoré og hans medinitiativtagere præsenterede for blot en god uges tid siden, og som skal være et innovativt produktions-epicenter for alskens nytænkning og iværksætteri. Og på spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er en lidt for afsides liggende adresse, i forhold til at skulle tiltrække småsultne randrusianere på bytur, svarer han:

- Tværtimod. Jeg mener faktisk, beliggenheden er bedre end den i Aarhus (tidligere busgarage ved rutebilstationen, red.). Der er blot ti minutters gang fra midtbyen, der er rigeligt med p-pladser, og når du er nået til området, er du ikke generet af tæt biltrafik, siger Kasper Honoré.

Byens ildsjæle sætter skub i udviklingen

Folk skal lære

Forleden var han usædvanligt tidligt på arbejde på "Fabrikken" og kunne da tælle op mod et halvt hundrede mennesker i alle aldre, der spadserede forbi, og som tydeligvis lige skulle se, hvad den der Fabrikken egentlig var for en størrelse.

- Hvis der så virkelig er spændende oplevelser og god mad at hente, er jeg ikke i tvivl om, at folk vil komme igen, lyder det fra iværksætteren.

Han erkender dog, at randrusianerne formentlig lige skal "lære" at bevæge sig ud på Industrivej. Og det kan, mener han, for eksempel gøres ved at lave nogle arrangementer sammen med Visit Randers, skolerne og andre. Fælles arrangementer som skattejagter, gåture m.m., som ender på Fabrikken.

Ordinær mad - nej tak

Og hvad skal der så være i Randers' kommende streetfood-mekka?

- Det er helt op til dem, der ønsker at etablere sig med en madbod, kaffebar, eller hvad de nu har planer om. Vi vil indkalde til et dialogmøde, hvor alle interesserede er velkomne - også blot potentielle gæster/kunder - til at byde ind med ideer. Men grundlæggende skal boderne byde på noget særligt eller anderledes. Det er eksempelvis ikke meningen, at man skal kunne købe en ordinær hotdog eller pizzaslice. Men har man i sinde at tilbyde spændende alternative hotdogs, som er tilberedt med kærlighed af ægte hipstere, vil man helt klart kunne passes ind, siger Kasper Honoré, som i samme åndedrag understreger, at tanken netop ikke er at konkurrere med de eksisterende restauranter, pølsevogne og sandwich-barer.

- Vi skal være et supplement, som sammen med de eksisterende giver byen et yderligere løft, siger han.

Selv er Kasper Honoré vild med tarteletter, så en Randers Streetfood uden tarteletbod vil ikke være helt tilfredsstillende for iværksætteren.

- Og så har jeg en idé om, at der skal serveres mindre og dermed også billigere portioner end dem, man får i Aarhus Street Food. Det vil give mulighed for at prøve flere ting ved ét besøg og dermed gøre oplevelsen det større, lyder det fra Kasper Honoré.