Katja er selv med til at forme sit job

Katja Bitsch. psykomotorisk terapeut i Horsens. Foto: Morten Pape

Katja er selv med til at forme sit job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årige Katja Bitsch er som den første psykomotoriske terapeut ansat som misbrugsbehandler på TrinHorsens. I 2015 blev hun færdiguddannet fra VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers og ser flere og flere døre åbne sig på jobmarkedet for sit fag.

Randers: Jobannoncen efterlyste en socialrådgiver eller pædagog. Men det holdt ikke psykomotorisk terapeut Katja Bitsch tilbage fra at søge stillingen som misbrugsbehandler på Center for Socialt udsatte TrinHorsens. Og det var godt.

Hun fik nemlig jobbet, som hun i skrivende stund har haft i halvandet år. Som hidtil eneste psykomotoriske terapeut i faggruppen af 25 ansatte bidrager hun med en ny vinkel i arbejdet med voksne borgere, der har problemer med alkohol- og stofmisbrug.

- Det giver rigtig god mening at have sådan én som mig med i faggruppen, da jeg blandt andet kan instruere borgerne i nogle konkrete kropslige øvelser, som de kan bruge, når de oplever uro i kroppen. For eksempel kan den hashafhængige have brug for afspændingsøvelser for at kunne sove. Og den kokainafhængige kan få glæde af intens fysisk træning som en alternativ måde at peppe kroppen på, forklarer Katja.

Misbrug har mange ansigter

Som misbrugsbehandler er en del af hendes arbejde også sagsbehandling, hvor hun samarbejder med for eksempel jobcentret, børnefamiliecentret, kriminalforsorgen og psykiatrisk hospital.

- Jeg kan rigtig gode lide mit arbejde, fordi jeg arbejder med en meget mangfoldig målgruppe, og arbejdsopgaverne udfordrer mig. Misbrug har mange udtryk, og jeg møder alle slags lige fra den akademisk uddannede familiefar til borgere, der bor på gaden, fortæller Katja.

Kendetegnende for psykomotoriske terapeuter er, at de arbejder ud fra et helhedssyn, hvor krop og psyke har et tæt sammenspil.

Konkrete redskaber i behandlingen

- Jeg oplever i mit daglige arbejde, at helhedstænkningen giver rigtig meget mening for mange af de borgere, der kommer til mig. Og jeg gør meget ud af at give dem konkrete redskaber, som de kan gå ud af døren og bruge med det samme. For eksempel afspændingsøvelser eller træningsprogrammer, siger Katja.

Hun er meget bevidst om, at hun tilhører en lille faggruppe, der sjældent direkte efterspørges i jonannoncerne. Men det ser hun ikke som noget problem.

- Som psykomotoriske terapeuter har vi høj faglig kvalitet at byde på, og jeg ser det som en spændende mulighed, at vi kan være med til at skabe vores egne arbejdspladser og sætte præg på vores egne job, siger Katja.

Læs mere om uddannelsen på via.dk/psykomotorik

 

Katja er selv med til at forme sit job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce