Klatreautomaten holder lukket efter dramatisk faldulykke

Arkivfoto: Annelene Petersen

Klatreautomaten holder lukket efter dramatisk faldulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en ulykke i weekenden, hvor en person er kommet alvorligt til skade, har Klatreautomaten i Randers valgt at holde lukket året ud, mens det bliver undersøgt, hvorfor det gik galt.

Randers: Klatreautomaten tager i øjeblikket ikke imod gæster i klatrehallen på Hadsundvej, da forlystelsen har valgt at lukke ned, mens de nærmere omstændigheder omkring en alvorlig faldulykke i weekenden bliver undersøgt.

- Det kan jeg desværre godt bekræfte. Vi kommer til at holde lukket resten af i år, indtil vi finder ud af, hvad der er sket, og hvad løsningen er, fortæller Louise Jul Vinther, der sammen med sin mand Kim Jul Vinther er indehavere af Klatreautomaten.

Endnu er årsagen til ulykken ukendt, men ifølge Klatreautomaten er der angiveligt sket en brist i sikkerhedssystemet, og muligvis skal skylden findes hos en leverandør i England, som nu bliver inddraget i opklaringsarbejdet. Den danske forhandler af den specifikke sikringsanordning, der menes at være fejlbehæftet, er på vej til England for at komme en løsning nærmere hos producenten.

Fortsat indlagt

Ulykken fandt sted lørdag 1. december om eftermiddagen klokken 13.45, og til stede var Klatreautomatens egne medarbejdere samt nogle af den tilskadekomnes venner.

Ifølge Amtsavisens oplysninger er manden faldet fra 10 til 13 meters højde med flere frakturer til følge, men Louise Jul Vinther ønsker ikke at kommentere på oplysningen omkring den specifikke højde.

- Jeg kan desværre hverken be- eller afkræfte noget, da vi i øjeblikket er i gang med at indsamle vidneudsagn fra de personer, der var til stede. Nu skal vi have det hele gennemgået, før vi kan melde noget mere konkret ud, forklarer hun.

Klatreautomaten er i løbende kontakt med den tilskadekomne, der beskrives som 'ved godt mod' på trods af omstændighederne. Han er fortsat indlagt, og om der kommer eventuelle langvarige konsekvenser af skaderne, han pådrog sig, er endnu for tidligt at sige for ham og hans pårørende.

At forlystelsen tager konsekvensen og lukker ned, tilskriver Louise Jul Vinther hensynet til kunderne.

- Vi skal have fundet en sikker løsning, før vi igen kan invitere gæster ind at klatre, for sikkerheden er en topprioritet hos os, siger hun om forlystelsen og understreger, at al service og kontrol er overholdt i henhold til gældende bestemmelser, ligesom den danske forhandler og Force Technology har været på stedet for at kontrollere faciliteterne.

Klatreautomaten holder lukket efter dramatisk faldulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce