Køreskole lukket med øjeblikkelig virkning: Sætter elever i håbløs situation

Dorthe Stegger (bagerst), Emma Stegger Jespersen og Oliver Haagen er alle dybt frustrede over den pludselige lukning af Kokholms Køreskole. Foto: Louise Bruun Høfler

Køreskole lukket med øjeblikkelig virkning: Sætter elever i håbløs situation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle har råd til at betale igen og starte på en ny køreskole, andre har ikke. Fælles for dem alle er, at drømmen om et kørekort er udskudt, efter Kokholms Køreskole fra den ene dag til den anden er lukket.

Randers: Torsdag aften fik eleverne fra Kokholms Køreskole en besked om, at køreskolen lukker med øjeblikkelig virkning. Det betyder med andre ord, at elevernes teori- og køreprøver samt undervisning bliver aflyst - også selv om, de hver især har betalt cirka 13.000 kroner for det samlede forløb.

Ifølge indehaver Johan Kokholm er det Skat, der har valgt at begære virksomheden konkurs.

- Jeg fik onsdag aften et brev fra Skat om, at jeg skal indstille driften i min virksomhed, fortæller han kortfattet, da Randers Amtsavis ringer ham op.

I den sms, han den efterfølgende aften sendte til samtlige elever, og som avisen har set, uddyber han dog, at han gennem en længere periode har haft økonomiske problemer.

"Vi har gennem en længere periode haft en dialog med Skat omkring driften af køreskolen. Det er desværre endt med, at Skat har valgt at sige stop og sende køreskolen til konkursbehandling. (...) Jeg ved, at det for nogle af jer betyder et økonomisk tab og en masse frustrationer. Det kan jeg kun undskylde og beklage på det dybeste. For de af jer, der har betalt for noget, I ikke har fået, vil I blive informeret omkring, hvordan I skal forholde jer, og hvordan I eventuelt kan gøre krav på jeres tilgodehavende gennem retten.", lyder det blandt andet deri.

Netop dét, at problemerne har været længe undervejs, gør i dén grad Dorthe Stegger, hvis datter gik på køreskolen, rasende.

- Jeg føler, de har snydt de unge mennesker. De har i længere tid vidst, hvilken vej, det gik, for sådan nogen problemer opstår ikke på et par dage. Og alligevel er de blevet ved med at oprette nye hold og kræve betaling allerede ved tilmelding, siger hun.

Den frustration har Johan Kokholm dog svært ved at forstå.

- Jeg har vidst, at vi havde en udfordring, som jeg forsøgte at løse. Jeg vidste ikke, det ville ende sådan her, før jeg onsdag aften modtog brevet fra Skat. Jeg havde hele tiden håbet, at vi kunne få det til at hænge sammen, siger han.

Jeg har sparet sammen, siden jeg var 15 år. Og nu ryger pengene bare.
Emma Stegger Jespersen, elev på Kokholms Køreskole

Sparet sammen i tre år

Johan Kokholm vil ikke oplyse, hvor mange elever, han har indskrevet på sin køreskole. Men blandt eleverne forlyder det, at tallet ligger på omkring 80 elever, som alle er forskellige steder i forløbet. Nogle er lige startet, og for andre ventede køreprøven lige rundt om hjørnet.

Én af dem, der var godt i gang med et forløb hos Kokholms Køreskole, er 18-årige Emma Stegger Jespersen. I tre år havde hun knoklet i et fritidsjob som ungarbejder for at spare sammen til et kørekort og udbetalingen til en lille bil, og 28. november betalte hun glad cirka 13.000 af sine sparepenge og startede på de længe ventede køretimer. Derfor kom det som et kæmpe chok, da hun torsdag aften fik at vide, at køreskolen var lukket.

- Jeg har sparet sammen, siden jeg var 15 år. Og nu ryger pengene bare, konstaterer den 18-årige pige, som ikke gør sig nogen forhåbninger om at se de tabte penge igen.

På det hold, Emma Stegger Jespersen gik på, er de 15 elever, og blandt dem koger frustration og skuffelse. Flere brød grædende sammen, da de fik beskeden, for de har ikke råd til at betale en ny køreskole for at overtage undervisningen. Andre blev decideret rasende.

- Jeg blev gal, da jeg fik beskeden om, at køreskolen lukker, og jeg ikke kan få mine penge tilbage. Jeg synes, det er et kæmpe kaos lige nu, siger 18-årige Oliver Haagen, der også var elev på skolen, og hans holdkammerat, 18-årige Sebastian Sørensen, supplerer:

- Jeg er virkelig sur og skuffet over, at mine 12.500 kroner nu går til deres banklån og ikke mit kørekort. Det er røvnederen, siger han og tilføjer, at han nu skal betale cirka 6000 kroner ekstra for at afslutte forløbet på en anden køreskole.

Køreskole lukket med øjeblikkelig virkning: Sætter elever i håbløs situation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce