Kommunens folk skal i lygtepælene: Nu ryger de ulovlige valgplakater

Valgplakaterne hænger tæt på Århusvej, og nogle af dem hænger ganske rigtigt ulovligt. "Men ikke så mange, som folk umiddelbart tror," siger Kenneth Andersen fra Randers Kommune. Arkivfoto

Kommunens folk skal i lygtepælene: Nu ryger de ulovlige valgplakater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Men der er ikke særligt mange: - Vi får mange henvendelser om valgplakater, som Randers-borgere fejlagtigt tror, hænger ulovligt, siger Kenneth Jensen fra Randers Kommune

RANDERS: Randers Kommune er i fuld gang med at fjerne de valgplakater, der er ulovligt hængt op rundt omkring i byen.

- Partierne havde en frist til i mandags til at få fjernet deres ulovlige plakater. Det er ikke altid sket, så nu er vi ude og gøre arbejdet for dem, siger Kenneth Jensen fra Randers Kommune.

De valgplakater, som kommunens folk må pille ned, bliver fotograferet og kørt i depot. Så vil regningen for kommunens arbejde efterfølgende blive sendt til synderne: De partier, der ikke har haft tilstrækkeligt styr på deres plakater.

Kenneth Jensen modtager mange henvendelser fra borgere, der mener at have spottet en eller flere ulovligt ophængte valgplakater.

- Men det er langt fra alle de henvendelser, vi får, som faktisk afslører ulovligheder. Reglen er, at en valgplakat skal hænge mindst 2,30 meter over kørebanen. Vel at mærke, hvis den aktuelle lygtepæl eller træ står tættere end 30 centimeter på en cykelsti eller et fortorv - eller tættere end 50 centimeter fra en kørebane. Overholder plakaterne disse afstand, må de gerne hænge lavere, forklarer han.

Selv om der er plakater, der stadig hænger forkert, mener jeg ikke, at det er et stort problem i Randers.
Kenneth Andersen, Randers Kommunes vejafdeling.

Ikke et stort problem

- Og selv om der er plakater, der stadig hænger forkert, mener jeg ikke, at det er et stort problem i Randers, siger Kenneth Andersen.

Med to valg så tæt oven i hinanden, som det er tilfældet lige nu, er der naturligvis endnu mere rift om de gode lygtepæle end ellers. Men Kenneth Andersen vurderer, at det faktisk ikke lokker nogle partier til flere ulovligheder end ved tidligere valg.

- Vi ser lige nu det samme billede som ved tidligere valg. Men vi har givet EU-valgplakaterne lov til at hænge lidt længere end normalt, så de kan blive pillet ned sammen med valgplakaterne, der omhandler folketingsvalget.

Grunden til at der overhovedet er regler for, hvordan valgplakaterne må være ophængt, er først og fremmest hensynet til trafiksikkerheden, fortæller han.

Kommunens folk skal i lygtepælene: Nu ryger de ulovlige valgplakater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce