Nyt samarbejde: Ledige skal uddannes til fremtidens industri

Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Nyt samarbejde: Ledige skal uddannes til fremtidens industri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers og Mariagerfjord kommuner er med i fælles projekt, der skal opkvalificere ledige og bekæmpe mangel på arbejdskraft.

Randers: 25 ledige jobkandidater fra Randers kommune og Mariagerfjord Kommune er godt i gang med at opkvalificere sig til industrioperatører.

I fremtiden vil industrien mangle 25.000 faglærte på landsplan, og derfor er et samarbejde mellem jobcentrene og produktionsvirksomhederne i de to kommuner samt Tradium, 3F og Dansk Metal kommet i stand.

Samarbejdet står bag et projekt for opkvalificering; en kombination af skoleophold og praktik i forskellige produktionsvirksomheder i det midt- og nordjyske.

Tiltaget er en del af den målrettede indsats, der skal være med til at sikre produktionsvirksomhederne den nødvendige arbejdskraft i fremtiden.

God mening

Samarbejdet tager udgangspunkt i industrioperatøruddannelsen, da den retter sig mod et bredt felt af ledige, der kommer med forskellige baggrunde.

Fælles for alle kursister er, at de er over 25 år, og at de er motiverede for at få en uddannelse og et job som industrioperatør. - Uddannelsen rammer ind i efterspørgslen fra virksomhederne, som kun bliver større i fremtiden. De seneste tal viser, at 99 procent af de uddannede industrioperatører på landsplan er i job. Det vidner om efterspørgslen. Derfor giver det god mening at satse på opkvalificering. De to kommuner har begge mange produktionsvirksomheder, og et samarbejde er oplagt, Tine Arensbach, chef for Jobcenter Randers Erhverv.

Gentager succes

I foråret 2018 samarbejde Tradium, Dansk Metal, 3F og Jobcentrene i henholdsvis Århus, Favrskov, Nord- og Syddjurs, Rebild, Silkeborg samt Randers om opkvalificering til industrioperatør for første gang.

Det blev en stor succes. 91 procent af deltagerne kom ud af ledighed og ind i selvforsørgelse.

Derfor kører forløbet nu for andet år i træk, og denne gang i et samarbejde mellem Tradium i Randers, 3F, Dansk Metal, Mariagerfjord kommune og Randers kommune.

De virksomheder der deltager stiller alle praktikforløb under uddannelsen til rådighed.

exp

Nyt samarbejde: Ledige skal uddannes til fremtidens industri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce