Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Kronprinsen kastede stjernestøv over internationalt slagterisamarbejde

Onsdag 11. oktober overrakte kronprins Frederik Eksportforeningens Diplom og H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje til Toshio Kawarabuki, bestyrelsesformand og CEO i den japanske restaurantkæde Matsuya Foods Co., Ltd. Hæderen blev overrakt ved en forretningsfrokost med over 400 deltagere. Pressefoto

Kronprinsen kastede stjernestøv over internationalt slagterisamarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert år køber den store japanske restaurantkæde Matsuya Foods Co., Ltd hele 1000 ton forarbejdet svinekød fra Danish Crown, hvilket holder hele 100 danske fabriksmedarbejdere beskæftiget. Onsdag 11. oktober blev restaurantkædens direktør hædret af både kronprinsen og udenrigsministeren.

Randers: Hvert år sender Danish Crown, der har hovedsæde i Randers, cirka 1.000 ton forarbejdet svinekød fra Danmark til restaurantkæden Matsuya Foods Co., Ltd i Japan.

Fødevaremarkedet i landet er præget af traditioner og mange mellemled, og derfor er bestyrelsesformand og CEO Toshio Kawarabuki en af de første i branchen, der har taget initiativ til direkte samhandel med Danish Crown.

- Toshio Kawarabuki og hans retaurantkæde er en tæt kunde og samarbejdspartner for Danish Crown. Det gælder også i lavprisperioder, hvor Toshio Kawarabuki har valgt det stabile samarbejde med os fremfor de leverandører, der kan presse priserne mest, siger Søren Tinggaard, der er vicedirektør i Danish Crown.

Onsdag 11. oktober blev Toshio Kawarabuki derfor hædret for sit samarbejde med Randers-virksomheden, da han af kronprins Frederik og udenrigsminister Anders Samuelsen fik overrakt Eksportforeningens Diplon og H. K. H. Prins Henriks Æresmedalje.

Danish Crown åbner nyt Tyskland-kontor i Flensborg med 15 ansatte
Eksportforeningens Diplom og H. K. H Prins Henriks Æresmedalje
  • Tildeles personer, distributører eller danske virksomheder med hjemsted i udlandet.
  • Prisen gives som anerkendelse for en fremragende indsats for at fremme afsætningen af danske produkter og tjenesteydelser i udlandet over en årrække.
  • I 2016 blev Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje overrakt 14 gange. Modtagerne repræsenterer danske virksomheder på markeder over hele verden.
  • Moderselskaber til tidligere modtagere siger blandt andet om prisen, at den motiverer medarbejderne på deres eksportmarkeder, og at det er en god måde at vise deres anerkendelse på over for udenlandske samarbejdspartnere og datterselskaber.
  • Hædersprisen forvaltes af en jury, der består af: HKH Prins Henrik, Ulrich Ritsing, C.C.Jensen A/S, Poul Due Jensen, GRUNDFOS Holding A/S, Kurt Skov, Blue Water Shipping, Jon Thorgaard, Udenrigsministeriet og Henrik Mørkholt Sørensen, DESMI Pumping Technology A/S.
  • Med æren følger en medalje, et diplom og retten til at bruge hædersprisens logo og navn.
  • Følgende sponsorer gør det muligt at uddele Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje: Arla, AVK, Blue Water Shipping, ECCO, Foss, Radiometer, Danfoss, Danish Crown, Grundfos og Oticon.

Beskæftiger 100 medarbejdere

Toshio Kawarabuki har været kunde hos Danish Crown i ti år. I den periode har han og Danish Crown udviklet samarbejdet, der i dag er centreret omkring forarbejdede varer, som er klar til brug i de japanske restauranter.

- Vi har oprettet en særlig afdeling på vores fabrik i Ringsted, som beskæftiger 100 medarbejdere. Her har vi brugt en del ressourcer på at købe udstyr og oplære medarbejderne, så vi er i dag er i stand til at levere specialprodukter til Matsuya Foods Co., Ltd. Det er for eksempel bestemte udskæringer og råvarer, der er pakket i potionsstørrelser, forklarer Søren Tinggaard i en pressemeddelelse.

Han fortæller samtidig, at Danish Crown håber, at samarbejdet med Toshio Kawarabuki kan føre til flere nye handelsaftaler i Japan.

- Vi ved, at der er et marked for denne type produkter i Japan. Derfor vil vi forsøge at bruge konceptet, som vi har udviklet sammen med Toshio Kawarabuki, til at etablere samarbejde med andre aktører på det japanske marked, siger Søren Tinggaard.

Fortaler for dansk fødevaresikkerhed

Udover at bruge dansk svinekød i egne restauranter, deltager Toshio Kawarabuki aktivt i at markedsføre dansk svinekød i Japan. Blandt andet gennem Landbrug og Fødevarers Danish-kampagne.

- Et af formålene med kampagnen er at informere de japanske forbrugere om dansk svinekøds kvalitet og høje fødevaresikkerhed. Her har Matsuya Co., Ltd. og Toshio Kawarabuki kommunikeret via menukort, plakater og flyers i deres mere end 1.000 restauranter, hvilket har givet os adgang til mange mennesker, siger Jan Laustsen, direktør i Landbrug og Fødevarer, som har indstillet Toshio Kawarabuki til hædersprisen.